Attractie- en Vakantiepark Slagharen heeft op 23 april de nieuwe darkride Red Bandits Adventure geopend. Na een openingsceremonie met de nodige humor mochten de eerste bezoekers een ritje maken met de opvolger van de Wild West Adventure. Pretparknostalgie was erbij en mocht al eerder een ritje met de Red Bandits Adventure maken…

Red Bandits Adventure

De darkride Red Bandits Adventure volgt de Wild West Adventure op en maakt gebruik van hetzelfde ritsysteem. Ook bevindt deze attractie zich in de oude koepelhal. Deze stond oorspronkelijk in Duitsland op de ‘Bundesgartenschau Bonn 1979‘, een tentoonstelling van internationale tuinen. Na de tentoonstelling kocht Henk Bemboom de koepelhal om er een circustheater van te maken.

Red Bandits Adventure opening 22 april 2023

De circusshow werd in de jaren 90 vervangen door een wildwestshow. De wildwestshow werd in 2000 op haar beurt weer vervangen door de darkride Wild West Adventure. Deze reed eind 2022 het laatste rondje. Sinds 22 april 2023 zit hier de Red Bandits Adventure.

Red Bandits Adventure Slagharen wachtrij en station

Dezelfde ronde bootjes

Wat het eerst opvalt is dat ingang en uitgang zijn omgewisseld. Bezoekers komen niet meer binnen via de rotspoort, maar via een nieuwe ingang naast de souvenirwinkel. De nieuwe ingang is geheel gethematiseerd en bied al de nodige voorpret. Via de brug waarover je voorheen de Wild West Adventure verliet bereik je nu het station van de Red Bandits Adventure.

Red Bandits Adventure Slagharen station met ronde bootjes

Wat meteen opvalt is dat nog dezelfde ronde bootjes worden gebruikt. Persoonlijk ben ik hier geen fan van. Door het draaien van de bootjes zijn de scenes moeilijker te zien. Doch met heeft hier destijds voor gekozen en het kanaal is eigenlijk te smal voor gewone bootjes. Daarom begrijp ik heel goed dat Attractiepark Slagharen ervoor heeft gekozen dit concept te handhaven. En zoals vlogger Nickmans opmerkt in de gezamenlijke vlog, je beleeft de rit er elke keer weer anders door.

Red Bandits Adventure Slagharen uitgang

Het verhaal

De Red Bandits Adventure neemt de bezoekers mee in de wereld van de boevenbende. Ze moeten een proef doorstaan om zelf ook een Red Bandit te kunnen worden. De Red Bandits hebben in een ondergrondse rivier een route voor je uitgestippeld. Wanneer je moedig genoeg bent mag je jezelf aan het einde van de tocht ook een Red Bandit noemen.

In de video hieronder ervaar je de gehele beleving van de Red Bandits Adventure. Vanaf de ingang en de gethematiseerde wachtrij tot de rit zelf. En ook de wandeling door de gethematiseerde uitgang, die eindigt in de souvenirwinkel.

De Red Bandits in Slagharen

De Red Bandits is een fictieve roversbende die wordt gespeeld door de entertainers van Attractiepark Slagharen. Ze traden voor het eerst op tijdens de Randy & Rosie Show die op de openingsdag van seizoen 2018 in première ging. Hieronder een video van die première.

Sinds 2018 spelen de Red Bandits een grote rol in het entertainment in Slagharen. Met de opening van de Red Bandits Adventure hebben ze nu ook een eigen attractie. “Ik ben ontzettend blij dat we met dit verhaal gasten meer dan ooit mee kunnen nemen in het avontuur van de Red Bandits”, aldus algemeen directeur Dave Storm.

Opening van de Red Bandits Adventure

Op zaterdag 22 april ging de Red Bandits Adventure om 12 uur voor het publiek open. Vooraf mochten enkele genodigden, waaronder ondergetekende, alvast een rit maken met de vernieuwde darkride. Vervolgens hield Dave Storm een korte toespraak.

Samen met wethouder Alwin te Rietstap verricht hij de openingsceremonie. Doch voor het zover is stormen de Red Bandits vanuit de ingang naar buiten. Er is nog een probleem! Wat dat probleem is kun je zien in onderstaande openingsvlog…

Kun jij niet wachten om zelf een ritje in de Red Bandits Adventure te maken? Bestel nu alvast je kaarten of abonnement!

Klik hier voor meer informatie over tickets en abonnementen van Slagharen >>

Leave a Reply

Your email address will not be published.