Op een dag voor fans van Walibi Belgium heeft het pretpark bekend gemaakt dat het reuzenrad op 6 november zijn laatste rondjes zal draaien in het park.

Reuzenrad Walibi Belgium sinds 1979

Het reuzenrad stond sinds 1979 in het park en was sindsdien bepalend voor de skyline van Walibi Belgium. Doch aan alles komt een eind en op zondag 6 november draait hij zijn laatste rondjes.

Dat betekent echter niet het einde van het reuzenrad. Het is namelijk verkocht aan een ander park waar het verder zal draaien. De demontage begint naar verwachting pas eind januari of begin februari 2017.

Reuzenrad Walibi Belgium

Het reuzenrad werd gebouwd door de Nederlandse firma Vekoma en is 45 meter hoog. De doorsnee van het wiel bedraagt 42,5 meter en het reuzenrad telt 40 gondels.

Nieuwe attracties

Het reuzenrad verdwijnt omdat het plaats moet maken voor nieuwe attracties. Volgens Walibi Belgium woordvoerster Marie France Adnet moet park zich de komende jaren vernieuwen. Daarom moet er ruimte worden gecreëerd voor nieuwe attracties. Over wat voor nieuwe attracties we kunnen verwachtten liet zij zich niet uit.

Daarmee valt aan te nemen dat er nog meer klassiekers uit Walibi Belgium zullen gaan verdwijnen. Het park lijkt bezig te zijn met een grote vernieuwing om zijn plek bij de Europese topparken weer in te nemen.

Daarin is Walibi Belgium niet het enige park. Al vele jaren is het Duitse pretpark Phantasialand bezig met afbreken van oude attracties om ruimte voor nieuwe attracties te creëren. Veel Europese parken lijken aan het einde van hun groeimogelijkheden te zijn waardoor de klassiekers langzaam maar zeker zullen verdwijnen.

Reuzenrad Walibi Belgium

Ook de Looping Star, eveneens uit 1979, in Attractiepark Slagharen draaide onlangs zijn laatste rondjes. Deze zal volgend jaar worden opgevolgd door de nieuwe lanceerachtbaan de Gold Rush. Doch deze werd niet zozeer afgebroken vanwege ruimtegebrek maar vanwege de hoge onderhoudskosten.

  3 replies to "Reuzenrad Walibi Belgium wordt afgebroken!"

  • Christian

   Hoi het is wel jammer dat hij weg gaat toch vind ik het rad in slagharen mooier vroeger was ie blauw met wit heeft u enig idee in welk jaar de kleur van het rad van slagharen is veranderd Mvg christian

  • Herman

   Ik vermoed dat het reuzenrad van Slagharen in 2002 van kleur is veranderd. Waarschijnlijk om het beter bij de toen geopende Main Street te laten passen. Maar ik durf het niet met zekerheid te zeggen.

   • Christian

    Dat is wel logisch ja. Bedankt voor de reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.