De Efteling heeft plannen voor een uitbreiding van het park met 8 hectare, en de opening van een nieuwe attractie. Dat hebben zij vandaag bekend gemaakt. De nieuwe attractie beslaat zo’n 3 hectare en moet in 2020 open gaan.

Uitbreiding Efteling

De Efteling heeft al enige tijd plannen om uit te breiden. Hiervoor hebben zij een strook grond ten oosten van het huidige park op het oog. Deze strook grond, tussen park en hoofdweg N261, beslaat 8 hectare. De uitbreiding staat beschreven in het ontwerp bestemmingsplan ‘Wereld van de Efteling 2030’.

Uitbreiding Efteling

Om deze uitbreiding te kunnen realiseren is de laatste jaren nauw samengewerkt met de gemeente Loon op Zand, de provincie Noord-Brabant, omwonenden en andere betrokkenen. Het definitieve plan zal in de zomer worden vastgesteld door de gemeenteraad.

Nieuwe attractie Efteling in 2020

Een onderdeel van dit plan wil de Efteling versnellen, zodat in 2020 een nieuwe attractie kan worden geopend. Hiertoe is toestemming gevraagd om een omgevingsprocedure op te starten. Deze toestemming is nodig om voor een klein deel van het gebied, c.a. 3 hectare, af te mogen wijken van het huidige bestemmingsplan, vooruitlopend op het nieuwe bestemmingsplan.

Fons Jurgens (Voorzitter Raad van Bestuur Efteling): “Wat we de gemeente vragen is extra bouwtijd. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de Efteling haar hekken zal gaan verplaatsen. Dat is voor ons een historisch moment en een uitdaging.

Dat kost meer tijd aan voorbereiding en meer tijd voor de bouw van een attractie. We willen onze gasten idealiter in 2020 een nieuwe attractie op het allereerste deel van het nieuwe terrein presenteren. De extra bouwtijd die we nu aanvragen, zullen we hard nodig hebben.”

Om welk type attractie het gaat en hoe de nieuwe attractie eruit komt te zien, maakt de Efteling later bekend.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.