Op zondag 6 november 2022 maakte de iconische attractie Wild West Adventure in Attractiepark Slagharen de allerlaatste rit. Daarna werd de darkride gesloten voor een grote metamorfose. In 2023 keert de attractie terug met een nieuw verhaal en nieuwe decors. Het ritsysteem en de kenmerkende koepel blijven bestaan.

Over Wild West Adventure

De Wild West Adventure opende in het jaar 2000 in de reeds bestaande koepelhal. In de jaren 80 opende de koepel als een circustheater. In de jaren 90 werd hier een wildwestshow opgevoerd. Daarbij werd gebruik gemaakt van een treintje dat was geleend van het Franse zusterpark OK Corral.

Rond de millenniumwissel kreeg de koepel een nieuwe bestemming. Een ritsysteem werd geleverd door de firma MACK Rides. Opmerkelijk genoeg bestond dit ritsysteem uit ronde bootjes waardoor de Wild West Adventure iets van een wildwaterbaan weg had. Doch het was een darkride, waarbij de bezoekers lang scenes uit het wilde westen voorbij voeren.

De grote metamorfose

“Wild West Adventure groeide de afgelopen decennia uit tot een geliefde klassieker”, vertelt algemeen directeur Dave Storm. “We zijn heel blij dat we de attractie met deze investering een tweede leven kunnen geven, zodat komende generaties ervan kunnen blijven genieten”. Bij de verbouwing hoort ook een nieuwe naam, die later bekend wordt gemaakt.

Voor de transformatie werkt Slagharen samen met de Leisure Expert Group uit Amsterdam, gespecialiseerd in het ontwikkelen van themabelevingen. Storm: “Ons publiek verwacht nu meer dan twintig jaar geleden. Samen met deze gerenommeerde partij gaan we ervoor zorgen dat de attractie voldoet aan de huidige maatstaven, zonder het DNA van Slagharen uit het oog te verliezen”.

Afscheid van de Wild West Adventure

Tijdens een speciale sluitingsceremonie op zondag 6 november beleefden abonnementhouders Bas (41) en Vanessa (41) met hun twee zoons Stan (9) en Ivan (4) de allerlaatste tocht in de iconische darkride, onder toeziend oog van fans en journalisten. Slagharen is in november en december nog elke zaterdag en zondag geopend, plus de volledige kerstvakantie van zaterdag 24 december tot en met zondag 8 januari.

Wild West Adventure Attratiepark Slagharen - Laatste rit op 7 november 2022 Wild West Adventure Attratiepark Slagharen - Laatste rit op 7 november 2022 Wild West Adventure Attratiepark Slagharen - Laatste rit op 7 november 2022

Wil jij dit jaar Slagharen nog bezoeken? Boek dan hier een vakantie of bestel tickets voor Attractie- & Vakantiepark Slagharen!

Accommodaties SlagharenBoek nu je vakantie in Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Leave a Reply

Your email address will not be published.