Vanochtend is het allereerste treinstel van de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz geplaatst in de Efteling. De dubbele achtbaan heeft twee treinen die straks in tegengestelde richting rijden. Beide sporen bieden een avontuurlijke rit voor jong en oud.

Efteling - Max-Moritz - Eerste-treindeel
Het eerste wagentje werd geplaatst op de baandelen van attractie ‘Max & Moritz’. FOTO EFTELING – LEVIN DEN BOER

Eerste treinstel van Max & Moritz geplaatst

De locomotief van Max met een gewicht van meer dan 1300 kg werd op de rails geplaatst. Hiermee heeft één van de twee kwajongens zijn plek in de Efteling gevonden. “Dit is weer een grote mijlpaal tijdens het project en zeker spannend. Het monteren van de gehele trein duurt ongeveer drie dagen en daarmee komen de belangrijkste elementen – baan en trein – samen.

De volgende stap is het testen, daar kijken we allemaal erg naar uit”, vertelt Directeur park Coen Bertens. In de loop van deze maand volgt de trein van Moritz. Als de treinen compleet zijn starten de testritten. Dan zullen de jongens voor het eerst ontsnappen uit de werkplaats van hun moeder Frau Schmetterling.

Efteling - Max-Moritz - Eerste-treindeel 2
Het eerste wagentje werd geplaatst op de baandelen van attractie ‘Max & Moritz’. FOTO EFTELING – LEVIN DEN BOER

Treinen en testritten

Een gehele trein van de achtbaan Max & Moritz bestaat uit één locomotief en negen treinstellen. In het totaal is er straks plek voor 38 bezoekers per trein. Voordat de familieachtbaan opent, worden er testritten uitgevoerd en komt alles voor het eerst samen. Een bijzonder moment voor het projectteam en de ontwerpers.

“Tijdens de bijna 500 testritten wordt gekeken hoe de trein op de baan ligt, hoe de snelheid is en hoe het licht en geluid reageert. Daarnaast wordt de veiligheid uitvoerig gecheckt”, vertelt Bertens.

Efteling - Max-Moritz - Eerste-treindeel 3
Het eerste wagentje werd geplaatst op de baandelen van attractie ‘Max & Moritz’. FOTO EFTELING – LEVIN DEN BOER

Dubbele ontsnapping

Als de buren komen klagen over Max en Moritz, sluit hun moeder Frau Schmetterling hen op in haar koekoeksklokkenwerkplaats. De twee kwajongens maken een slim plannetje om daaruit te ontsnappen. Bezoekers van de familieachtbaan ontsnappen samen met Max en Moritz in een doldwaze rit.

Als ze terugkeren in de werkplaats worden zij verrast door wéér een streek van Max en Moritz. Moritz laat de pijp van hun leraar ontploffen waardoor de trein nóg een keer rond gaat. Max springt zo hard op een groot scheetkussen dat ook de andere trein een tweede ronde maakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.