Op 7 april a.s. start voor Walibi Holland het nieuwe seizoen. Het park richt zich met de nieuwe zone ‘Speed Zone Off Road’ meer op families. Op 7 maart j.l. bezochten we de bouwplaats…

Speed Zone Off Road

Met de nieuwe zone wil Walibi Holland zich meer richten op families met kinderen van 6 tot 12 jaar. Grote blikvanger van Speed Zone Off Road wordt de nieuwe achtbaan Eat my Dust. Daarnaast omvat het gebied nog enkele kleinere attracties.

Bouwplaats Speed Zone Off Road in Walibi Holland

Nieuwe achtbaan ‘Eat my Dust’

Eat my Dust is een nieuwe familieachtbaan in de nieuwe zone in Walibi Holland. De achtbaan is gethematiseerd als quadrace, waarbij de wagentjes van het treintje eruit zien als quads. Op de zijkant staat het nummer 71, dat verwijst naar het openingsjaar van het park 1971.

Bouwplaats Speed Zone Off Road in Walibi Holland - Achtbaan 'Eat my Dust'

Voor wie het niet weet, het huidige Walibi Holland opende in 1971 als “kijk- speel- en doepark” de Flevohof. Dit was een agrarisch themapark dat begin jaren 90 de deuren moest sluiten. Het werd overgenomen door de Walibigroep en omgebouwd tot pretpark. In 1994 opende het als Walibi Flevo.

Terug naar de achtbaan Eat my Dust. Het hoogste punt van de familieachtbaan is 11,8 meter. Er wordt een maximale snelheid van 40 kilometer per uur bereikt. Aan het einde van het traject maakt de achtbaan een helix van 540 graden.

Bouwplaats Speed Zone Off Road in Walibi Holland - Achtbaan 'Eat my Dust'

Walibi Holland wil hiermee een achtbaan bieden voor kinderen, ouders en voor degenen die de talrijke spectaculaire achtbanen die het park rijk is nog te eng vinden.

Cooldown & PlayArea

Naast de achtbaan krijgt Speed Zone Off Road ook een Cooldown & Play Area. Zoals de naam al zegt kun je hier bijkomen. Uiteraard komt hier ook een horecapunt. De jongste kinderen kunnen zich ondertussen uitleven op een avontuurlijk houten klimrek.

Bouwplaats Speed Zone Off Road in Walibi Holland - Avontuurlijk Houten KlimrekBouwplaats Speed Zone Off Road in Walibi Holland - PlayFountain

Wie niet bang is om nat te worden kan zich wagen aan de PlayFountain. Of maak een ritje in Wind Seekers. Wind Seekers is een attractie van het type ‘Magic bikes’. De bezoekers moeten zelf trappen om zo hoog mogelijk te komen.

Bouwplaats Speed Zone Off Road

Op 7 maart j.l. was het voor de pers mogelijk een kijkje te nemen op de bouwplaats van van de nieuwe zone van Walibi Holland. Ook Pretparknostalgie was hierbij van de partij. Directrice Mascha Taminiau, dochter van de stichters van Het Land van Ooit, heette de aanwezige pers welkom. Nadat een medewerker van het park nog wat over de nieuwe attracties vertelde mochten we naar de bouwplaats.

Bouwplaats Speed Zone Off Road in Walibi Holland

In onderstaande video zie je een beeldverslag van de bouwwerkzaamheden. Ook heb ik wat sfeerbeelden gemaakt van het lege pretpark tijdens de wandeling naar en van de bouwplaats.

Heb je al zin om naar Walibi Holland te gaan? Klik hier voor goedkope tickets >>

Leave a Reply

Your email address will not be published.