Vandaag heeft Attractiepark Slagharen in de persoon van directeur Wouter Dekkers de plannen voor komend seizoen bekend gemaakt. Voor dit seizoen investeert het park maar liefst 14 miljoen Euro in een betere gastbeleving. Hoogtepunt van het jaar wordt natuurlijk de opening van de nieuwe achtbaan Gold Rush. Uiteraard willen we allemaal graag weten wanneer deze wordt geopend…

Opening Gold Rush

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: Er is nog geen datum bekend wanneer de Gold Rush open zal gaan. De beslissing daarover wordt op 20 maart genomen. Vast staat dat de bouwwerken voorspoedig gaan, ondanks het feit dat het weer even wat tegen zit. De opening zal in elk geval in het voorjaar plaatsvinden.

Nadat Wouter Dekkers uitgebreid had verteld wat ons het komende seizoen te wachtten staat was het tijd om de bouwplaats van de Gold Rush te bezoeken. Ondanks het feit dat de bouwplaats momenteel een grote modderpoel is was het indrukwekkend te zien wat er al staat.

Monorail en Flying Cloud

Op de bouwplaats sprak ik kort met Wouter Dekkers en vroeg hem wanneer de monorail weer twee stations krijgt. Hij vertelde mij dat dit zal gebeuren wanneer het nieuwe gedeelte achter het reuzenrad in gebruik wordt genomen. Dat is waarschijnlijk volgend jaar. Het nieuwe station zal aan de Main Street komen.

Tevens sprak ik met Ben  Nijkamp, hoofd van de technische dienst. Ik vroeg hem wat hij van het idee vond om de Flying Cloud (Traumboot) weer op zijn oude plek te zetten nadat Foggs Trouble is verplaatst naar Kids Country. Hij wist mij te vertellen dat het onwaarschijnlijk is dat de Flying Cloud weer op zijn oude plekje terugkomt. Dit vanwege het feit dat Expedition Nautilus dan in de weg zou staan.

traum-boot-aka-flying-cloud-slagharen

Attractiepark Slagharen seizoen 2017

De komende jaren zal Attractiepark Slagharen het aanbod van de horeca verbreden. Naast de bekende fastfood wil men ook gezondere maaltijden aanbieden. Tevens zullen alle restaurants op den duur van verwarming worden voorzien. Dit in verband met de winteropening. Tot nog toe was het park ingesteld op de opening tijdens het zomerseizoen.

Ook zal het westernthema, ook in de horeca, verder worden doorgevoerd. Zo komt aan het eind van Main Street de Blacksmiths, een BBQ-restaurant. Ook de twee kleine horecapunten in Kids Country zullen worden vernieuwd. Daarvoor in de plaats komt één groot horecapunt. Dit mede vanwege de verwachtte toename van de vraag in dit deel van het park na de opening van de Gold Rush.

Over Kids Country gesproken, ter elfde ure besloot men dit helemaal te vernieuwen. Het zal een meer open karakter krijgen zodat men hiervandaan een mooi uitzicht heeft op de Gold Rush.

Attractiepark Slagharen - Gold Rush in aanbouw

Racoon Village

Vanaf dit seizoen zal een nieuwe incheckbalie voor de gasten van het vakantiepark in gebruik worden genomen. Deze incheckbalie zal zich centraal op het parkeerterrein bevinden en niet meer bij de hoofdingang. Bezoekers die al jaren kwamen parkeerden hun auto vaak even illegaal langs de Zwartedijk om de sleutel op te halen. Dit leidde regelmatig tot hinder en onveilige situaties.

Tevens zal het vakantiepark worden uitgebreid met 91 nieuwe huisjes, de zogenaamde Racoon Lodge, in het 11 hectare grote Racoon Village. Op 2 juni zal dit nieuwe gedeelte open gaan met 63 vakantiehuisjes. Vanwege opgelopen achterstand door regelgeving zal het totale aantal van 91 pas later gerealiseerd kunnen worden.

De Gold Rush

Hoogtepunt van het seizoen wordt ongetwijfeld de opening van de nieuwe achtbaan de Gold Rush, die de goede oude Thunder Loop (Looping Star) vervangt. De Gold Rush zal zijn gethematiseerd naar de goudkoorts uit het wilde westen van Amerika. In het jaar 1848 vond James W Marshall goud in Californië. Wat volgde was een enorme stroom van mensen die westwaarts trokken in de hoop rijkdom te vinden. Dit werd de Gold Rush genoemd.

De Gold Rush in Attractiepark Slagharen is een Gerstlauer Infinity Coaster die maar liefst drie keer wordt gelanceerd. Tweemaal vooruit en eenmaal achteruit. Het hoogste punt zal 33 meter zijn. In de eerste berichten werd een hoogte van 31 genoemd, hetgeen gebaseerd was op een simulatie. Doch de ingenieurs kwamen tot de conclusie dat dit niet voldoende was om de energie kwijt te kunnen waardoor de uiteindelijke hoogte 33 meter wordt.

Attractiepark Slagharen - Gold Rush launchsectie

De maximale snelheid bedraagt 95 kilometer per uur waarmee Attractiepark Slagharen een van de snelste achtbanen van Nederland krijgt. Wouter Dekkers kondigde al aan dat hij de politie wil uitnodigen om dit met een lasergun te controleren.

De trein is gethematiseerd als een westernlocomotief en bied plaats aan 20 bezoekers die in vijf rijen van vier zitten. Tijdens de rit maken de bezoekers tweemaal een inversie, een slingloop en een diveloop. De laatste inversie wordt eigenlijk tweemaal gedaan want na de achterwaartse lancering zullen de bezoekers hier even half ondersteboven stil hangen.

    1 Response to "Attractiepark Slagharen: Plannen 2017 & bouw Gold Rush"

    • John

      Diverse interessante ontwikkelingen bij Slagharen dus. De laatste Jaren leek het erop dat dit park zich meer op de kleine kinderen ging richten, de nieuwe achtbaan laat zien dat toch ook aan de ‘oudere jeugd’ gedacht wordt. Ben benieuwd waar de Thunderloop naar toe gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.