Onlangs maakte Wouter Dekkers, de directeur van Attractiepark Slagharen, bekend dat er volgend jaar een nieuwe ingang zal komen. In dit artikel vast een blik vooruit op de gevolgen van deze verbouwing.

Nieuwe ingang attractiepark en vakantiepark

De huidige ingang wordt zowel door de vakantiegangers gebruikt als door de dagjesmensen. De vakantiegangers rijden bij aankomst met de auto een stukje door het attractiepark. Deze twee stromen moeten voortaan worden gescheiden. Ook zal er een modern toegangssysteem komen met draaihekjes.

nieuwe-ingang-attractiepark-slagharen

Eén en ander hangt waarschijnlijk samen met de geplande sloop van zestig oude vakantiehuisjes achter het reuzenrad. Daardoor zal een bredere ingang mogelijk zijn die minder ver het park hoeft “in te steken”, zoals nu het geval is. Voordeel is dat midden in het park dan ruimte vrij komt voor een nieuwe attractie.

Wat gebeurt er met het oude monorailstation?

Wat ik mij als nostalgicus het meeste bezighoud is wat er gaat gebeuren met het oude monorailstation van de kleine monorail. Vandaag de dag bevind zich de entree hieronder, terwijl boven de bagageboxen staan. Ik vrees dat dit overblijfsel van het oude Ponypark Slagharen dan het veld zal moeten ruimen.

Oud station kleine monorail Ponypark Slagharen

Ik heb tijdens mijn bezoek op woensdag 21 september j.l. aan verschillende personeelsleden gevraagd of zij iets wisten over de nieuwe ingang, doch ze zeiden allemaal niets te weten. Eén iemand bevestigde dat de plannen er waren maar niet te weten hoe het zou worden en wat er met het oude monorailstation ging gebeuren.

De huidige ingang

Aardig om te weten is dat de huidige ingang afkomstig is van de Floriade van 1982. Na afloop van de Floriade werden de spullen geveild en kocht Henk Bemboom deze als nieuwe ingang voor zijn Ponypark Slagharen, waar hij sinds seizoen 1983 staat.

nieuwe-ingang-attractiepark-slagharen-2

Voordat de bekende huifpoort naar Slagharen kwam was er een andere ingang met aan de bovenkant houten soldaten die op wacht stonden. Toen begin jaren tachtig het western thema verder werd doorgevoerd sloot deze nieuwe ingang daar mooi bij aan.

oude-ingang-slagharen

Verplaatsing kantoren?

Wanneer er een nieuwe ingang meer aan de rand van het park komt ontstaat op de plaats waar je nu het park ingaat een grote ruimte. Ongetwijfeld zal deze in de toekomst worden gevuld met een nieuwe attractie.

Maar niet alleen het oude monorailstation (Bagageboxen), maar ook de kantoren zullen dan ineens midden in het park staan. Nou maken de huidige kantoren al jaren een nogal geïmproviseerde indruk. Mijn verwachting is dan ook dat er op den duur een nieuw kantoorgebouw aan de rand van het park zal worden gebouwd.

Dit zal wellicht volgend jaar nog niet het geval zijn, maar op den duur zie ik dat zeker gebeuren. Zoals ik reeds zei, alles in samenhang met de sloop van 60 oude vakantiehuisjes en daardoor vrijkomen van het terrein achter het reuzenrad.

Update 2 maart 2017

Bij mijn bezoek aan een persconferentie in Slagharen maakte Wouter Dekkers bekend dat de vakantiehuisjes achter het reuzenrad pas aan het eind van seizoen 2017 zullen worden gesloopt. Ook heb ik geconstateerd dat de ingang nog ongewijzigd is. De plannen lijken dus een jaar uitgesteld te zijn. Desondanks heeft men voor seizoen 2017 maar liefst 14 miljoen euro in het park geïnvesteerd.

Aan hoofd technische dienst Ben Nijkamp vroeg ik naar de toekomst van het oude monorailstation dat nu de bagageboxen herbergt. Hij wist te vertellen dat er vooralsnog geen plannen zijn het te slopen, maar dat dit wel een optie is mocht het de bouw van nieuwe attracties in de weg staan.

  2 replies to "Nieuwe ingang Attractiepark Slagharen"

  • Voor zover mij bekend heeft dhr Bemboom deze gekocht op de een veiling van de Floriade 1982

   • Herman

    Dat was het inderdaad, de Floriade. Bedankt 🙂

    Ik kan me nog herinneren dat destijds in het nieuws werd verteld dat de ingang was gekocht door een recreatieondernemer. Later bleek dat de heer Bemboom te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.