Vandaag 8 september 2016 zijn de details van de opvolger van de goede oude Looping Star aka Thunder Loop in Attractiepark Slagharen, de Gold Rush bekend gemaakt. Hier de feiten op een rij.

Gold Rush

De Gold Rush zal geleverd worden door de firma Gerstlauer, type Launched Infinity Coaster, zoals al eerder door ons werd voorspeld ūüėČ De achtbaan wordt vanuit het station driemaal gelanceerd. Eerst voorwaarts, vervolgens achterwaarts en tot slot een krachtige lancering voorwaarts waarna de eigenlijke rit begint.

Gold Rush Slagharen

De Gold Rush zal drie inversies bevatten en het spoor kruist het spoor van de monorail. De topsnelheid zal 90 kilometer per uur bedragen en het hoogste punt is 31 meter.

De lengte van de baan is 400 meter maar door het heen en weer gaan wordt een traject van 620 meter afgelegd. De passagiers zitten met z’n vieren naast elkaar in het treintje dat vijf rijen bevat. De capaciteit is dus 20 personen per rit, welke 50 tot 55 seconden gaat duren.

Voor de wachtrij wordt de oude ingang van de Thunder Loop gebruikt, aldus directeur Wouter Dekkers, welke gevolgd wordt door een nieuwe zogenaamde viewing area. Terwijl de bezoekers wachtten hebben zij een goed zicht op het baanverloop.

Verloop achtbaan Gold Rush

Na een voorwaartse lancering vanuit het station, onder het spoor van de monorail door, rolt de trein weer achteruit terug waarna een achterwaartse lancering volgt. Op het dode punt zullen de bezoekers even op de kop stilhangen.

Vervolgens rolt de trein weer voorwaarts naar beneden en krijgt in het station het laatste ‚Äúzetje‚ÄĚ mee om het hoogste punt van 31 meter te bereiken.¬†Na een stijle afdaling volgt¬†de tweede inversie in de vorm van een¬†zogenaamde¬†slingloop.

Na de slingloop een camelback voor lekker veel airtime, gevolg door een helix. De rit eindigt met een diveloop waarin de bezoekers tijdens de achterwaartse lancering al even op de kop hingen.

Eerste indruk Gold Rush

Hoewel ik nooit zo’n fan was van Gerstlauer achtbanen moet ik zeggen dat mijn eerste indruk van de Gold Rush positief is. Het lijkt erop dat Attractiepark Slagharen een spectaculaire en vernieuwende opvolger voor de Thunder Loop heeft gevonden.

Mijn grootste bezwaar tegen Gerstlauer was dat de banen al snel na de start in de remmen schieten en vervolgens een parcours met krappe bochten op lage snelheid afleggen. Doch het ziet er naar uit dat de Gold Rush tot het eind op snelheid blijft.

Capaciteit Gold Rush

Een punt van kritiek is het feit dat de Gold Rush vanuit het station heen en weer gelanceerd wordt. Dit maakt het onmogelijk met meerdere treinen te rijden hetgeen de capaciteit niet bepaald ten goede komt.

Bovendien is het treintje aan de korte kant waardoor het slechts 20 personen per rit kan vervoeren. Volgens Wouter Dekkers zal de baan 800 passagiers per uur kunnen verwerken. Dat betekend dat het treintje elke anderhalve minuut moet vertrekken.

De duur van de rit zelf is 50 tot 55 seconden. Dat betekend dat er slechts 35 tot 40 seconden overblijft om iedereen uit te laten stappen, nieuwe passagiers in te laten stappen en de beugels te controleren…

Het lijkt me sterk dat de 800 per uur gehaald gaat worden en ik vrees dat, vooral aan het begin, de wachttijden op drukke dagen flink op zullen lopen.

Looping Star aka Thunder Loop Slagharen

Thunder Loop verkocht

Tevens maakte Attractiepark Slagharen directeur Wouter Dekkers bekend dat de Thunder Loop is verkocht en ergens ter wereld weer zal opduiken. Inmiddels is bekend dat de achtbaan is verkocht aan Henk Bemboom junior, zoon van oprichter Henk Bemboom senior.

De oude Looping Star zal in eerste instantie worden opgeslagen in Schotland vanwaar hij een handel in attracties runt. Het ligt voor de hand dat hij weer zal worden doorverkocht.

Eerder bereikten mij berichten dat hij naar een pretpark op de Filipijnen zou gaan. De tijd zal leren waar hij uiteindelijk weer operationeel zal worden. Meer informatie in artikel “Thunder Loop verkocht aan Henk Bemboom junior“

Wie nog afscheid van de Thunder Loop wil nemen kan dat tot en met 2 oktober doen. Goedkope toegangskaarten bestel je bij Dagtickets.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published.