Vandaag 13 april 2017 is de Gold Rush, de nieuwe achtbaan van Attractiepark Slagharen geopend. Na een showprogramma volgde de officiële openingsceremonie. Vanaf 2 uur vanmiddag was Gerstlauer achtbaan voor het publiek geopend.

Gold Rush officieel geopend

Na een uitgebreid showprogramma hield directeur Wouter Dekkers een speech. Hij bood zijn verontschuldigingen aan aan de vrouwen van de technische staff die hun mannen vele avonden moesten missen vanwege de voorbereidingen. Vervolgens hield de burgemeester van Hardenberg nog een korte toespraak waarin hij zijn trots op Attractiepark Slagharen benadrukte.

Een ceremoniële handeling waarbij zogenaamd dynamiet tot ontploffing werd gebracht luidde de opening van de Gold Rush in. De eerste rit was geheel leeg, net als zijn de laatste rit van voorganger Thunder Loop, waarna Wouter Dekkers himself samen met een aantal genodigden plaatsnam voor de eerste officiële bemande rit. De volgende ritten waren voor de pers, waaronder ondergetekende, voordat het gewone publiek er in mocht.

De rit met de Gold Rush

Tijdens mijn eerste rit met de Gold Rush moesten de beugels maar liefst viermaal weer worden geopend en opnieuw gesloten. Een van de beugels bleek niet goed te sluiten doordat een passagier iets te fors van omvang was. Nadat deze was uitgestapt konden we vertrekken voor de rit met de eerste triple-launcher van Nederland.

De eerste voorwaartse lancering valt nog mee. Vervolgens een iets krachtigere lancering achterwaarts. Hoogtepunt van het achterwaartse gedeelte vond ik het even op de kop stil hangen in de halve looping. Vervolgens een krachtige lancering voorwaarts en met 95 kilometer per uur door het station.

Recht omhoog gaat het in een 33 meter hoge toren. Bovenaan gaat het treintje vrij langzaam waarna het zich in de diepte stort en de snelheid er weer goed inkomt. Na de afdaling volgt de eerste inversie en over een camel back gaat het naar het andere deel van de achtbaan.

Het leukste element vond ik de diveloop aan het eind van de rit. De Gold Rush gaat daar met precies de juiste snelheid doorheen hetgeen een heerlijk gevoel geeft wanneer het treintje zich op de kop draait en vervolgens via de halve looping weer in de diepte stort.

Opening Gold Rush Attractiepark Slagharen

Al met al is Nederland weer een bijzondere achtbaan rijker en heeft Attractiepark Slagharen weer een top achtbaan in huis. Voor alle data van de Gold Rush zie het artikel “Alles over de nieuwe achtbaan van Attractiepark Slagharen“.

  2 replies to "Gold Rush in Attractiepark Slagharen geopend"

  • Eric

   Mooi beschreven en goed gefilmd.
   Heb je misschien ook nog de speech van Wouter Dekkers en de openingsrit gefilmd?

   • Herman

    Die had ik inderdaad gefilmd, alleen bleek bij thuiskomst uitgerekend die opname mislukt. Ik ben bezig om deze opname alsnog van een collega te krijgen zodat ik deze in het videoverslag van de opening kan verwerken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.