In een interview met ThemeParkFreaks onthuld Wouter Dekkers, directeur Attractiepark Slagharen, dat het eigenlijk de bedoeling was de Looping Star aka Thunder Loop pas in 2018 te vervangen. Technische problemen deden hem besluiten dit een jaar eerder te doen.

Thunder Loop een jaar te vroeg dicht

Vanwege problemen met de kettinglift was het nog maar de vraag of de Thunder Loop het seizoen 2016 vol zou kunnen maken. De ketting was hard aan vervanging toe, maar voor een achtbaan die nog maar even mee moet ga je daar natuurlijk niet in investeren. Dit was dan ook de reden dat de liftsnelheid voor 2016 flink was teruggebracht.

In het interview met ThemeParkFreaks geeft Wouter Dekkers aan dat de opvolger eigenlijk gepland was voor 2018. Vanwege de problemen met de Thunder Loop moest alles versneld worden uitgevoerd. Achtbaanbouwer Gerstlauer was als enige bereid op korte termijn een nieuwe achtbaan te leveren.

Wouter Dekkers had aanvankelijk nog andere achtbanen op het oog van de fabrikanten Mack Rides en S&S. Deze laatste is de fabrikant van El Loco waarvan ze onlangs een nieuw compact model hebben geïntroduceerd. Maar Gerstlauer is zeker geen tweede keuze, aldus Wouter Dekkers.

Nieuwe ingang

Verder licht Wouter Dekkers vast een tipje van de sluier op voor wat betreft de nieuwe ingang. Zoals ik reeds voorspelde in het artikel “Vakantiehuisjes Slagharen gesloopt” zal de nieuwe ingang dichter langs de Zwarte Dijk, de openbare weg tussen park en parkeerterrein, komen te liggen.

nieuwe-ingang-attractiepark-slagharen

Verder bevestigde hij dat het vakantiepark voortaan een aparte ingang krijgt zodat mensen niet eerst heen en weer hoeven te lopen van parkeerterrein naar incheckbalie en vervolgens terug naar de auto op het parkeerterrein alvorens ze met de auto het vakantiepark in kunnen.

Wouter Dekkers wil graag een rapid river

Ook geeft Wouter Dekkers een kleine hint wat er met het vrijgekomen terrein, na de afbraak van 60 oude vakantiehuisjes, gaat gebeuren. Zelf zou hij er het liefst een nieuwe wildwaterbaan in de vorm van een rapid river zien verschijnen.

Ook geeft hij aan dat de Flying Cloud, ook bekend als Traum Boot, hier mogelijk een nieuw plekje zou kunnen krijgen. Dit loopingschip werd in 2013 verplaatst van zijn oorspronkelijke locatie, waar nu Foggs Trouble staat, naar de plek waar de Zwunka stond. Eind 2014 moest hij hier weer weg vanwege de bouw van Aqua Mexicana. Sindsdien ligt hij in de opslag.

traum-boot-aka-flying-cloud-slagharen

Overigens onthulde Wouter Dekkers ook dat Kids Country zal worden verbouwd. Dat is nu veel te donker en zal meer open worden zodat vanaf hier het gebied rondom de nieuwe achtbaan Gold Rush goed te zien zal zijn.

Dit voedt tevens het gerucht dat de Foggs Trouble naar Kids Country zal worden verplaatst. Hierdoor zou de Flying Cloud weer op zijn oorspronkelijke plek kunnen terugkeren. Zie ook artikel “Komt de Flying Cloud terug in Attractiepark Slagharen?”.

Klik hier om het hele interview op ThemeParkFreaks te lezen >>

    2 replies to "Wouter Dekkers: Thunder Loop zou pas in 2018 vervangen worden"

    • Christian

      Ik heb nog een foto van de looping star uit 1999 de originele schwarzkopf trein reed toen voor het laatste jaar in 2000 kwamen de locomotief treinen op de baan als u de foto wil zien mag dat dan stuur ik hem naar jou facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.