Vandaag werd bekend dat de klassieke Schwarzkopf-achtbaan de Thunder Loop verkocht is aan de zoon van de oprichter van het park, Henk Bemboom junior. De Thunder Loop, oorspronkelijk Looping Star stond sinds 1979 in Attractiepark Slagharen. Voor volgend jaar moet hij echter plaats maken voor de nieuwe achtbaan Gold Rush.

Thunder loop verkocht

Tijdens de presentatie van de Gold Rush, afgelopen donderdag, maakte Attractiepark Slagharen directeur Wouter Dekkers bekend dat de Thunder Loop verkocht is en ooit weer ergens ter wereld zal opduiken.

Thunder Loop verkocht aan Henk Bemboom junior

Uit dezelfde bron waaruit ik reeds voor de presentatie vernam welk merk en type achtbaan de Gold Rush zou zijn hoorde ik dat de Thunder Loop naar de Filipijnen zou gaan. Doch vandaag bereikte ons het nieuws dat de Thunder Loop verkocht is aan Henk Bemboom junior.

Henk Bemboom junior is tevens eigenaar van Loudoun Castle. Dit pretpark in Schotland kocht hij in 2002 maar werd vanwege tegenvallende bezoekersaantallen in 2010 gesloten om een faillissement af te wenden. In dit park stond overigens ook de oude Apollo 14 uit Slagharen.

Sinds de sluiting van Loudoun Castle handeld Henk Bemboon jr. vanuit Schotland in attracties. Zo heeft hij o.a. de oude Apollo 14 in de aanbieding en straks dus ook de oude Looping Star.

Vooralsnog zal de Thunder Loop na de afbraak, die op 4 oktober begint en begin november voltooid moet zijn, worden opgeslagen in Schotland. Het ligt voor de hand dat Bemboom de Thunder Loop eerst zal laten reviseren en daarna doorverkopen.

Wie nog afscheid van de Thunder Loop wil nemen kan dat tot en met 2 oktober doen. Goedkope toegangskaarten bestel je bij Dagtickets.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published.