Goed nieuws voor degenen die nog eens een nostalgisch ritje willen maken in de allereerste looping-achtbaan van Nederland. De goede oude Looping Star, later hernoemd in Thunder Loop, zal een nieuw leven krijgen.

Thunder Loop wordt gereviseerd

Momenteel wordt de Thunder Loop gereviseerd bij een bedrijf in Duitsland, aldus Attractiepark Slagharen directeur Wouter Dekkers. Daarna zal hij weer in gebruik worden genomen. Waar dat zal zijn kon hij niet vertellen. Wel staat vast dat dit niet in de buurt zal zijn. Bij de verkoop is bedongen dat hij niet mag worden herbouwd in de Benelux, Duitsland of Frankrijk.

Looping Star aka Thunder Loop Slagharen

De klassieke achtbaan werd gebouwd door Anton Schwarzkopf en verkocht aan Ponypark Slagharen. Daar opende hij in 1979 onder de naam Looping Star. Datzelfde jaar opende Bobbejaanland een identieke achtbaan, ook onder de naam Looping Star. Doch deze werd reeds eind 2003 afgebroken en belande bij het schroot.

In 2000 werd de naam van de Looping Star in Slagharen veranderd in Thunder Loop. Aan het eind van seizoen 2016 werd hij afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe achtbaan, de Gold Rush.

Thunder Loop weer in handen van familie Bemboom

De Thunder Loop werd verkocht aan de zoon van de oprichter van het park, Henk Bemboom junior. Volgens Wouter Dekkers was dit de best mogelijke koper omdat hij de baan nog van vroeger kent en deze zeker niet aan de schroothandelaar zal verkopen.

Henk Bemboom jr. handelt in attracties en zal hem naar verwachting weer doorverkopen. Of hij inmiddels een koper ervoor heeft is momenteel onbekend. Zie ook het artikel “Looping Star verkocht aan Henk Bemboom Junior“.

Update: Inmiddels is de Thunder Loop gereviseerd en staat hij te koop. Zie artikel “Looping Star Slagharen staat te koop“.

Thunder Loop opvolger Gold Rush

Momenteel wordt op de plek waar de Thunder Loop stond de nieuwe achtbaan Gold Rush gebouwd. Deze achtbaan van de firma Gerstlauer wordt maar liefst driemaal gelanceerd. Tweemaal vooruit en eenmaal achteruit. Verder bevat deze twee inversies, een zogenaamde slingloop en een diveloop.

De bouw heeft ietwat vertraging opgelopen vanwege de vorst, doch de baan zal naar verwachting in het voorjaar open gaan. Meer informatie in het artikel “Gold Rush: Alles over de nieuwe achtbaan van Slagharen“.

Attractiepark Slagharen - Gold Rush in aanbouw

Leave a Reply

Your email address will not be published.