De Looping Star uit Slagharen is verkocht en gaat naar Cyprus! Dat is goed nieuws voor wie nog eens een ritje wil maken in de eerste achtbaan met inversie van Nederland. De Schwarzkopf klassieker komt in Parko Paliatso te staan.

Looping Star vervangen door Gold Rush

Op 2 oktober 2016 maakte de Looping Star tijdens een groots afscheid zijn allerlaatste rit in Attractiepark Slagharen. Op 15 april 2017 opende op diezelfde plek de Gold Rush. De Looping Star werd verkocht aan Henkt Bembom junior, de zoon van de oprichter van Ponypark Slagharen.

Looping Star aka Thunder Loop Slagharen

Henk Bembom Jr. handelt in tweedehands attracties en liet de icoon van zijn vader eerst helemaal reviseren. Als voorwaarde voor het doorverkopen van de Looping Star werd gesteld dat deze niet meer mocht worden opgebouwd in de Benelux, Duitsland of Frankrijk. “Sorry maar ik wil geen bedevaartsoord in de buurt hebben”, aldus Slagharen directeur Wouter Dekkers.

Parko Paliatso

Veel fans vreesden dat hun geliefde achtbaan uiteindelijk ergens in het verre oosten of Zuid-Amerika terecht zou komen. Doch met de verkoop aan Parko Paliatso blijkt dat mee te vallen. De Looping Star blijft relatief dicht bij huis, en dat is fantastisch nieuws! In april zal hij daar geopend worden. Ironisch genoeg bijna precies een jaar na zijn opvolger, de Gold Rush, in Attractiepark Slagharen.

Parko Paliatso is een pretpark waar voornamelijk kermisattracties staan. Tot de meest spectaculaire attracties behoren een Booster, een Sling Shot en straks ook onze oude Looping Star. Verder vind je er een reuzenrad, schommelboot, botsauto’s en het nodige kleinvermaak.

Ook stonden er reeds twee kleinere achtbanen, de Wild Mouse en de Caterpillar Roller Coaster. Laatstgenoiemde is een grote naam voor een kinderachtbaan die veel over de kermis reizen en waarvan er ook een in Duinen Zathe staat.

Aankondiging opvolger Looping Star

Met de komst van de Looping Star uit Slagharen zullen verschillende Nederlandse fans voor komende zomer vast een vakantie boeken op Cyprus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.