Walibi Belgium heeft vanwege de bouw van een nieuwe achtbaan de MusicXpress , Gold River Adventure, La Coccinelle, en Pony’s gesloten. De MusicXpress zal zelfs helemaal niet meer open gaan. Dit treintje opende in 1995 als de Walibi Express en kwam daarmee tegemoet aan de wens van parkvervoer.

Grootse plannen Walibi Belgium

Deze zomer maakte Walibi Belgium reeds bekend de komende jaren 100 miljoen Euro te willen investeren in tien nieuwe attracties, waaronder drie achtbanen. In 2018 moet de eerste nieuwe achtbaan open gaan. Deze komt te liggen in een nieuw exotisch themagebied. Om de eerste fundering te gieten worden de Gold River Adventure, de verwaarloosde bootvaart die in zijn gloriedagen Kuifje in de Jungle heette, en de kinderattractie Pony’s tijdelijk gesloten.

MusicXpress verdwijnt helemaal

De MusicXpress opende in 1995 als de Walibi Express. Tot dan toe was er helemaal geen vervoer in het uitgestrekte pretpark en moest men alles te voet doen. Om de bezoekers de mogelijkheid te bieden om tot rust te komen en gemakkelijk van de ene naar de andere kant van het park te gaan werd dit treintje aangelegd.

Walibi Express

In 2012 kreeg de Walibi Express een muziekthema en werd omgedoopt tot MusicXpress. De MusicXpress stelde een strijd voor tussen twee rivaliserende groepen, W.A.B. en SkunX. Beide treintjes werden naar een van deze groepen gethematiseerd. Aanvankelijk stopte het W.A.B.-treintje niet in het Skunxstation en omgekeerd. Doch al snel kwam men hier op terug omdat het hierdoor geen vervoersfunctie meer had.

MusicXpress Walibi-Belgium

Met het verdwijnen van de MusicXpress heeft Walibi Belgium opnieuw geen vervoersattractie meer. Laten we hopen dat in de nieuwe plannen, waarbij de komende jaren elk jaar een nieuwe attractie zal worden geopend, er een vervanger komt. Persoonlijk zou ik de komst van een monorail enorm toejuichen.

Nieuw exotisch themagebied voor 2018

Het exotisch themagebied komt tussen de darkride Challenge of Tutankhamon en de Gold River Adventure in te liggen, op de plek waar nu nog de kinderachtbaan La Coccinelle staat. Deze zal op een andere plaats in het park weer worden opgebouwd. Hoofdattractie van dit nieuwe gebied is een nieuwe familieachtbaan. De bestaande gebouwen in het gebied worden aangepast aan het nieuwe thema.

Nieuw exotisch themagebied Walibi Belgium

Walibi-Belgium-nieuw-exotisch-themagebied

Megacoaster in 2021

Voor het jaar 2021 kondigt Walibi Belgium een spectaculaire megacoaster aan. Een die naar eigen zeggen zijn weerga niet kent in de Benelux. Ook deze achtbaan komt in een geheel nieuw themagebied. Hiermee zal het aantal achtbanen in Walibi Belgium uitkomen op tien.

We zullen zien wat de toekomst brengt aan nieuwe attracties. Helaas moeten daarvoor een aantal oude attracties wijken. Het reuzenrad is al weg en wordt weer opgebouwd in Attractiepark Rotterdam. Nu moeten we ook afscheid nemen van de MusicXpress en wie weet welke andere attractie nog volgt…

Leave a Reply

Your email address will not be published.