Goed nieuws voor iedereen die nostalgische herinneringen aan het vroegere Meli Park koestert. Het park dat nu Plopsaland De Panne heet haalt de reus uit Meli Park terug. ‘De Reus’ was een populaire figuur uit het ‘Sprookjesbos’ van Meli Park. Onlangs werd hij door Plopsa aangekocht en krijgt binnenkort opnieuw een plekje in het park.​..

De reus uit Meli Park keert terug

Meli Park werd in 1935 gesticht door Alberic Florizoone. Het park stond vooral in het teken van de bijen. In 1952 opende het park het ‘Sprookjesbos’, met tientallen sprookjes waaronder De Reus, De Prinses op de Erwt, De Vliegende Heks, etc. Tot 1999 bleef Meli Park in handen van de familie Florizoone.

De reus uit Meli Park

In 1999 verkocht de familie Florizoone hun Meli Park aan Studio 100, dat het in 2000 tot omdoopte in Plopsaland De Panne. Na de verkoop aan Studio 100 kwam De Reus uit Meli Park bij restaurant De Rentakker in Heuvelland terecht. Na twintig jaar besluit Plopsaland De Panne om de befaamde reus uit Meli Park terug te halen.

Bezoekers vragen ons nog vaak naar authentieke attributen uit het Meli-tijdperk, vandaar de keuze om De Reus terug naar Plopsaland De Panne te halen.”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.

We vinden het dan ook leuk om de nostalgische gevoelens uit de Meli-periode bij ouders en vooral grootouders tijdens hun volgende bezoekje opnieuw op te wekken!”, besluit Van den Kerkhof. “De Reus wordt opgeknapt en krijgt een nieuw plekje in het park, waar is nog niet bekend.” Ik zou zeggen, op z’n oude plekje!

De reus uit Meli Park op transport

Revival Weekends

Vorig jaar organiseerde het park ook al de Meli Park Revival Weekends, waarbij bezoekers werden meegenomen op een nostalgische rollercoaster doorheen de wereld van de bijen. “Het is super dat er beetje bij beetje een stuk van het Meli Park opnieuw tot leven wordt gewekt!”, liet Robert Florizoone, zoon van Meli Park-stichter Alberic, al eerder weten.

Zoek je nog goedkope toegangskaarten voor Plopsaland De Panne? Klik dan gauw hier! >>

Leave a Reply

Your email address will not be published.