De afgelopen jaren begon de Efteling reeds met groot onderhoud aan het sprookjesbos. Volgend jaar zijn Sneeuwwitje en de draak aan de beurt voor een opknapbeurt. Bovendien gaat de klassieke achtbaan de Python bijna drie maanden dicht voor een grote renovatie.

Sprookjesbos Efteling

Renovatie sprookjesbos

De afgelopen jaren is de Efteling flink bezig het sprookjesbos te renoveren. Zo werd dit jaar een nieuw sprookje, Pinokkio, toegevoegd en kregen Hans en Grietje, Roodkapje en de Rode Schoentjes een grote opknapbeurt.

In 2017 zijn Sneeuwwitje en de draak aan de beurt. Beide sprookjes zullen in deze periode gesloten zijn. Voor de draak is dat van 2 januari tot en met 10 februari. Sneeuwwitje is maar liefst twee en een halve maand gesloten, van 3 april tot en met 19 juni.

Het sprookjesbos is het oudste gedeelte van de Efteling. Het werd op 31 mei 1952 geopend en is sindsdien het kloppend hart van het park. Meer informatie over het sprookjesbos vind je in het artikel “De geschiedenis van de Efteling“.

Grote renovatie Python

De klassieke achtbaan de Python zal van 10 april tot en met 30 juni 2017 gesloten zijn. In deze periode zullen baandelen worden vervangen. Het gaat hierbij om de grootste renovatie sinds de opening in 1981. Enkele jaren geleden werd de Python nog voorzien van een nieuwe trein.

De Python werd gebouwd door de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma en was de eerste achtbaan met meerdere inversies van Nederland. De baanlengte bedraagt 750 meter en het hoogste punt is 29 meter. De Python bevat vier inversies, waarvan twee loopings en een dubbele kurkentrekker.

De achtbaan met de eerste inversie in Nederland viel overigens de Looping Star (Thunder Loop) in Attractiepark Slagharen ten deel. Deze ging eenmaal over de kop. Doch sinds de afbraak van de Looping Star is de Python nu de oudste achtbaan met inversie van Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.