De Franse pretparkengroep Compagnie des Alpes, onder andere eigenaar van de Walibi-parken, heeft het Duitse pretpark Fort Fun verkocht. Voor de som van 7 miljoen Euro werd de Belgische Looping Group de nieuwe eigenaar.

Compagnie des Alpes richt zich voortaan op grote pretparken

Het relatief kleine pretpark in het het Duitse Hochsauerland paste niet meer binnen de filosofie van Compagnie des Alpes. Dat wil zich voortaan richten op de grotere parken die de potentie hebben uit te groeien tot een attractie van nationale of internationale allure.

Compagnie des Alpes is vooral bekend door de pretparken van de voormalige Walibi Groep en Parc Asterix. Voordat Fort Fun verkocht werd gingen reeds eerder enkele pretparken die zij in bezit hadden in de verkoop. Daaronder het Nederlandse Avonturenpark Hellendoorn, dat eveneens aan de Looping Group werd verkocht.

Fort Fun verkocht aan Looping Group

Hoewel de verkoop nog niet is goedgekeurd door de mededingingsautoriteit is de verkoop zo goed als rond. De Looping Group bezit nu 12 parken in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië.

Laurent Bruloy, CEO van de Looping Group is blij met de nieuwe aanwinst. “We zijn erg blij dat het pretpark FORT FUN nu deel van onze portfolio uitmaakt en het hele team in onze groep te mogen verwelkomen. De bijzondere geografische ligging en het originele aanbod maken FORT FUN tot een uniek park dat onze bestaande portefeuille zeer goed zal aanvullen“, aldus Bruloy.

Fort Fun werd in 1975 geopend en was een initiatief van baron Von Wendt, die reeds eerder in zijn geboortestreek Hochsauerland een racecircuit van de grond probeerde te krijgen. Toen dat project mislukte legde hij zich toe op de bouw van een pretpark met als thema het wilde westen. Onder zijn leiding kwamen er diverse attracties waaronder de originele Amerikaanse stoomtrein de Santa Fé Express.

Fort Fun verkocht

Helaas kwam Von Wendt in de jaren tachtig in financiële problemen en moest zijn bezit inclusief Fort Fun verkocht worden. De baron emigreerde naar Canada waar hij in 2006 op 68-jarige leeftijd overleed. Nadien wisselde het door hem opgerichte pretpark nog verschillende malen van eigenaar.

Hopelijk investeert de nieuwe eigenaar nu eindelijk eens in een nieuwe spoorbrug voor de Santa Fé Express, zodat deze na elke rit niet een volledige ronde achteruit hoeft te rijden. De spoorbrug (op bovenstaande foto) werd in 2008 afgebroken omdat deze niet meer veilig was. Zie ook mijn artikel over de Santa Fé Express.

Leave a Reply

Your email address will not be published.