Vandaag 19 april 2019 werd de Efteling-klassieker De Oude Tufferbaan feestelijk heropend. Deelnemer Rowan van het televisieprogramma De Slechtste Chauffeur van Nederland maakte samen met zijn vrouw Louisa en zoon Mikai de allereerste rit in de vernieuwde familieattractie…

Renovatie van De Oude Tufferbaan

De Oude Tufferbaan sloot op 18 februari voor een twee maanden durende renovatie. Nieuwe voertuigen en een nieuw besturingssysteem werden in gebruik genomen. Ook werden er nieuwe interactieve scènes langs het parcours geplaatst.

De oude Fordjes zijn vervangen door auto’s en pick-ups. De nieuwe auto’s zijn volledig overdekt en in de pick-ups zitten alleen de chauffeurs droog. Tijdens de vernieuwde rit komen gasten langs verschillende boerderijdieren en in sommige gevallen reageren die op de claxon van het voertuig. Ook hebben de nieuwe voertuigen muziek aan boord.

De vernieuwde Oude Tufferbaan - ©Efteling

“Het was erg leuk om de vernieuwde rit te beleven met mijn gezin. Tijdens mijn deelname aan De Slechtste Chauffeur van Nederland heb ik veel geleerd over autorijden, maar gelukkig hoef ik die lessen hier niet toe te passen. In deze auto’s en pick-up’s kan iedereen rijden. Ook met onze zoon van 1 jaar op schoot!”, vertelt Rowan enthousiast na hun eerste rit in de vernieuwde attractie. Vervolgens kreeg zijn zoontje het eerste rijbewijs van De Oude Tufferbaan uitgedeeld.

De vernieuwde Oude Tufferbaan - ©Efteling

D’Oude Tuffer

De Oude Tufferbaan viert deze maand haar 35-jarig jubileum. In 1984 werd de oldtimerbaan geopend als D’Oude Tuffer. Met oude T-Fordjes reden bezoekers over een 600 meter lang parcours. De rit voerde gebouwen en over bruggen.

Kenmerkend was dat je de wagentjes zelf kon sturen. Een middengeleider zorgde ervoor dat je het parcours niet kon verlaten. In de gerenoveerde versie is het niet meer mogelijk om zelf te sturen, doch hiervoor in de plaats kunnen de bezoekers nu de scènes beïnvloeden door te claxonneren.

De vernieuwde Oude Tufferbaan - ©Efteling

Wat zijn jouw herinneringen aan de oude Oude Tufferbaan? En wat vind je van de vernieuwingen? Deel je mening door een reactie achter te laten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.