Bobbejaanland heeft voor dit seizoen 1,5 miljoen Euro geïnvesteerd in een opknapbeurt voor het park. Zo werden enkele attracties opnieuw in de verf gezet en werd een interactieve speeltuin aangelegd naast het vernieuwde restaurant “The Lake House”.

Achterstallig onderhoud in Bobbejaanland

Bobbejaanland, eigendom van het Spaanse Parques Reunidos dat o.a. ook Attractiepark Slagharen bezit,  kreeg de laatste jaren regelmatig kritiek vanwege achterstallig onderhoud. Men lijkt zich dit nu ter harte te nemen en investeert voor dit jaar 1,5 miljoen Euro aan een grote opknapbeurt.

De achtbaan Speedy Bob kreeg net als het reuzenrad een flinke opknapbeurt. Tevens werd het cowboydorp geheel voorzien van een nieuwe laag verf. Ook werd een van de parkeerterreinen heraangelegd om deze bezoekersvriendelijker te maken.

Jupiler Saloon Bobbejaanland

Vernieuwd restaurant en interactieve speeltuin

Reeds vorig jaar werd Bobbie’s Kitchen, het restaurant bij de ingang, gerenoveerd. Dit jaar heeft het een nieuw thema en een nieuwe naam, “The Lake House”. Naast het restaurant is de interactieve speeltuin Wondergarden aangelegd. Vanaf het grote terras aan het water kunnen ouders hun spelende kinderen in de gaten houden.

Wondergarden beslaat bijna 500 vierkante meter en bied kleine en grote kinderen ouderwets speelplezier. Ze worden uitgedaagd in een veilige omgeving hun grenzen te verleggen op een klimgedeelte dat uniek is in de Benelux. Op het hoogste punt van 5 meter bereiken ze een boomhut met een oppervlak van 6 vierkante meter. Vanaf hier hebben ze een mooi uitzicht over de nabijgelegen vijver.

Bobbejaanland vanuit reuzenrad

Doolhof blijft

Vorig jaar opende Bobbejaanland een labyrint alwaar raadsels opgelost moeten worden. Het oplossen van een raadsel leidt tot een code die weer een nieuw deel van het doolhof ontgrendeld. Het doolhof was bedoeld als een tijdelijke attractie, doch vanwege het succes heeft men besloten het te laten staan.

Vanaf zondag 1 april is Bobbejaanland weer open. Goedkope toegangskaarten bestel je hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.