Gisteren 29 oktober 2017 was de laatste dag dat er pony’s waren in Attractie- en Vakantiepark Slagharen, voor velen nog steeds Ponypark Slagharen. De pony’s maakten een symbolische laatste wandeling door het park waarna Randy en Rosie ze overdroegen aan Lucky Luck, de mascotte van de nieuwe eigenaar PonyparkCity.

De pony’s van Slagharen

Al in 1998 werd de naam Shetland Ponypark Slagharen gewijzigd in Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Doch voor veel mensen zal het altijd Ponypark Slagharen blijven. In 1963 stichtte Henk Bemboom het park waarbij de pony’s de hoofdattractie waren. De gasten kregen bij hun vakantiehuisje een Shetlandpony ter beschikking, een uniek concept!

Zie ook het artikel “De geschiedenis van Attractiepark Slagharen“.

Buffalo Ranch House Slagharen

Het laatste weekend met de pony’s

Tot afgelopen weekend kreeg je bij het model Buffalo Ranch House nog een pony ter beschikking. Het betreft hier het oudste model bungalow welke eigenlijk niet meer van deze tijd zijn. De Buffalo Ranch Houses gaan in januari 2018 tegen de vlakte om plaats te maken voor een uitbreiding van het attractiepark.

Voor deze huisjes is reeds vervanging in de vorm van de moderne bungalows van het type Racoon Lodge. op 2 juni 2017 werden hiervan de eersten geopend. Zie ook het artikel “Racoon Village officieel geopend

“Pony’s passen niet meer in het concept van een modern familiepark”, aldus directeur Wouter Dekkers. “Het maakt het imago stoffig, het remt een park in een competitieve markt waarin je altijd flitsend en nieuw moet zijn”.

Racoon Village

Pony’s Slagharen naar PonyparkCity Collendoorn

Op zondag 29 oktober werden de 63 pony’s overgedragen aan de nieuwe eigenaar PonyparkCity in Collendoorn. Ooit was dit een zusterpark van Attractie- en Vakantiepark Slagharen en, in tegenstelling tot het oerpark, nog steeds in handen van de familie Bembom. De perfecte partij om de pony’s aan over te dragen.

In PonyparkCity wordt het oude concept van Ponypark Slagharen, een vakantiehuisje met een pony, nog steeds aangeboden. Uiteraard zijn zij met hun tijd meegegaan en bieden alle faciliteiten van een modern bungalowpark.

Wil je de pony’s uit Slagharen nog eens bezoeken? Boek dan een vakantie bij PonyparkCity Collendoorn!

Klik hier voor meer informatie>>

Afscheid van de Pony’s in Slagharen

Begeleid door kinderen maakten de pony’s een laatste wandeling door Main Street, om vervolgens in een weiland te worden losgelaten. Daar stonden Randy en Rosie (De mascottes van Slagharen) samen met Lucky Luck (De mascotte van PonyparkCity) hen op te wachten voor de symbolische overdracht.

Overdracht pony's Slagharen

Sloop oude vakantiehuisjes

Eigenlijk zouden de pony’s en de oude vakantiehuisjes al een jaar eerder uit Slagharen verdwijnen. Voor de pony’s is een goed nieuw tehuis gevonden. Met de Buffalo Ranch Houses loopt het minder goed af. In januari 2018 gaat de shovel erdoor.

De sloop was eigenlijk al voor januari 2017 gepland. Doch vanwege de drukte rondom de bouw van de nieuwe achtbaan Gold Rush, de vervanger van de legendarische Looping Star, werd dit een jaar uitgesteld.

Het vrijgekomen terrein zal worden gebruikt voor de uitbreiding van het attractiepark. Over wat er precies komt laat directeur Wouter Dekkers zich nog niet uit. Officieel zijn er nog geen plannen voor het nieuwe gebied.

Wel lichte hij een jaar geleden een klein tipje van de sluier op. In een interview met ThemeParkFreaks gaf hij aan graag een rapid river in Slagharen te willen hebben. Verder vertelde hij aan Pretparknostalige.nl dat met de aanleg van het nieuwe gedeelte was voorzien in een tweede monorailstation aan de Main Street. Ook zal er dan een extra verbinding komen met het gebied rond Aqua Mexicana.

Op 9 oktober j.l. maakte ik een afscheidswandeling langs de oude vakantiehuisjes (Zie onderstaande video).

Gaan jullie de pony’s van Slagharen missen of vinden jullie met Wouter Dekkers dat het niet meer van deze tijd is? Ik zie jullie reacties graag verschijnen in het commentaarveld hieronder!

Leave a Reply

Your email address will not be published.