Wat er eigenlijk al aan zat te komen is vandaag officieel bevestigd. Volgend jaar betreden de bezoekers Attractiepark Slagharen door een nieuwe entree! De nieuwe gethematiseerde ingang zal, zoals de rest van het park, in de stijl van het wilde westen zijn.

Nieuwe entree Slagharen eigenlijk een jaar te laat

De plannen voor een nieuwe entree zijn niet nieuw. Eigenlijk had deze een jaar geleden al moeten worden geopend. Doch vanwege de drukte rondom de nieuwe achtbaan Gold Rush werd dit een jaar uitgesteld.

Nieuwe entree Slagharen

De komst van de nieuwe entree hangt samen met de sloop van de oude vakantiehuisjes achter het reuzenrad. Om ruimte voor deze nieuwe ingang te creëren moeten eerst de huisjes weg. De rest van het vrijgekomen terrein wordt gebruik voor de uitbreiding van het attractiepark.

Door de nieuwe entree dichter bij de weg te bouwen ontstaat op de plek van de huidige ingang, die in het park steekt, meer ruimte in het park zelf. Ook schept het een mogelijkheid het pad langs de Mine Train, dat nu dood loopt, verder door te trekken.

Hopelijk gaat de grote verbouwing niet ten koste van het oude monorailstation van de kleine monorail. Dit stukje nostalgie doet tegenwoordig diens als ruimte voor de bagagekluizen.

Dit voorjaar sprak ik met Ben Nijkamp, hoofd technische dienst, hierover. Hij vertelde mij dat er geen concrete plannen zijn dit op korte termijn af te breken. Doch wanneer het ooit in de weg zal staan voor een nieuwe attractie gaat het tegen de vlakte.

Oud station kleine monorail Ponypark Slagharen

Naar de nieuwe entree via een tunnel

Bezoekers zullen voortaan vanaf het parkeerterrein niet meer via een brug, maar via een voetgangerstunnel de Zwarte Dijk kruisen. Dit is een langgekoesterde wens van zowel het park als de omgeving, en zal de veiligheid ten goede komen.

Ook het parkeerterrein en de route naar het park worden flink aangepakt. Er worden nieuwe bus parkeerplaatsen gecreëerd en het park realiseert een zogenaamde “Kiss & Ride” voor het brengen en ophalen van gasten. Het college van B&W van de Gemeente Hardenberg wil medewerking verlenen door de benodigde omgevingsvergunningen af te geven.

Oude entree Slagharen

De huidige entree doet sinds 1983 dienst in Slagharen. Oorspronkelijk stond deze op Floriade van 1982. Toen na afloop de spullen van deze wereldtuinbouwtentoonstelling werden geveild kocht Henk Bemboom de hoefijzervormige entree voor zijn Ponypark Slagharen, zoals het toen nog heette. Deze, toen nieuwe entree, verving de oude met houten soldaatjes.

Het lange pad naar de kassa’s, stamt al vanaf de begintijd, doch dit werd in de jaren tachtig een paar meter “opgeschoven” om een bredere toegangsweg te creëren. Dit was toen nog nodig omdat de gasten van de vakantiehuisjes hier het park binnenkwamen. Sinds dit seizoen zijn de toegang van het attractiepark en het vakantiepark van elkaar gescheiden.

De oude nieuwe entree van Slagharen

Entertainment

Naast de nieuwe entree wordt ook het entertainmentprogramma voor 2018 vernieuwd. Randy & Rosie krijgen voor een eigen parkshow en in het American Circus Theater zullen internationale artiesten hun opwachting maken met spectaculaire, humoristische en fascinerende acts. Het aanbod voor de verblijfsgasten wordt naast de bingoavond flink uitgebreid met een vernieuwde welkomstshow, kidsclub, sing-a-long en familie-spelshowavonden, djembé lessen, een excentrieke verhalenverteller bij het kampvuur en sport- en bewegingsactiviteiten, zoals yoga, bootcamp of sportlessen.

Wifi-netwerk

Het vakantiepark zal worden voorzien van een wifi-netwerk. Deze service zal gratis worden aangeboden in alle accommodaties met uitzondering van de campingplaatsen. Op dit moment vinden er testen plaats en deze zullen in de winter verder worden uitgerold. Gasten kunnen nu al gebruikmaken van gratis wifi in de grootste horecalocaties en Aqua Mexicana.

4D-film Road Runner

In El Teatro, het vroegere Video Stunttheater, is vanaf de start van het seizoen de nieuwe film Looney Tunes 4D te zien. Met behulp van speciale effecten word je de prairie ingenomen en ben je getuige van een spannende achtervolging tussen Wile E. Coyote en Road Runner. De bruine prairiewolf en de blauwe renkoekoek zullen voor vele gasten herkenbaar zijn en de nodige jeugdherinneringen oproepen.

Het nieuwe seizoen start op vrijdag 16 maart 2018. Je tickets koop je voordelig online via deze link>>

Leave a Reply

Your email address will not be published.