Vandaag 2 juni 2017 werd in Attractie- & Vakantiepark Slagharen het nieuwe Raccoon Village geopend. Pretparknostalgie was erbij mocht als een van de eersten een vakantiehuisje, de Raccoon Lodge, bekijken. Verder heb ik nog een paar nieuwtjes over het filmen in de Gold Rush en de container van Gerstlauer achter Aqua Mexicana…

Officiële opening Raccoon Village

Door het doorzagen van een boomstam werd het nieuwe gedeelte van het vakantiepark symbolisch geopend. Raccoon Village gaat eerst open met 63 Raccoon Lodges, de overige 18 gaan later open.

Racoon Village - De eerste gasten nemen hun intrede in de Racoon Lodge

De eerste Raccoon Lodge werd betrokken door een Duits gezin dat van directeur Wouter Dekkers een symbolische sleutel kreeg. Vervolgens mochten zij, gevolgd door de pers, hun vakantiehuisje betrekken.

De Raccoon Lodges in Raccoon Village

Het interieur van de vakantiehuisjes in Raccoon Village is van alle gemakken voorzien. Een heel verschil met de oude Buffalo Lodges, waarvan de laatsten aan het einde van dit seizoen tegen de vlakte gaan om plaats te maken voor nieuwe attracties.

Raccoon Lodge Bedstee

De Raccoon Lodges zijn uitgerust met twee slaapkamers en een bedstee. In het ruime woongedeelte staat een luxe bankstel met tafel, alles in de stijl van het wilde westen. Verder is het verblijf uitgerust met een TV en een eethoek.

Ook aan het bereiden van het eten is uiteraard gedacht, de vakantiehuisjes zijn uitgerust met een moderne keuken compleet met magnetron.

Racoon Lodge Keuken

Al zin in een vakantie in Raccoon Village? Klik dan hier voor meer informatie >>

Andere nieuwtjes uit Slagharen

Uiteraard maakte ik van de opening van Raccoon Village gebruik om wat informatie in te winnen. Zo zag ik tijdens mijn vorige bezoek dat er nog een container van Gerstlauer is achtergebleven. Ik vroeg schertsend aan Ben Nijkamp, hoofd technische dienst, of ze deze vergeten waren.

Container Gerstlauer

De container van Gestlauer, die achter Aqua Mexicana staat, voor de nostalgici: Waar vroeger Texas in Holland was. Hierin bevindt zich gereedschap en meetapparatuur. Na de levering komen er nog regelmatig inspecteurs van Gerstlauer langs om de baan te inspecteren. In juli, na de laatste inspectie, nemen ze de container weer mee.

Gestlauer container en stammen voor Kids Country Slagharen

Decoratie Kids Country

Naast de Gerstlauercontainer liggen een aantal dikke houten stammen. Deze bleken zoals ik reeds vermoedde voor Kids Country. De balken komen om de speeltuin heen. Het wachten is nog op een specialist die de schuine kanten voor de hoeken er in zaagt.

Wordt het filmverbod in de Gold Rush versoepeld?

In mijn artikel van 23 mei berichtte ik over het strenge filmverbod in de Gold Rush. Ik vroeg directeur Wouter Dekkers waarom er geen uitzondering wordt gemaakt voor een GoPro in harnas.

Hij leek het met me eens te zijn dat dat moet kunnen. Nadat hij er een notitie van had gemaakt zei hij dat hij er nog op terug zou komen. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte.

Mocht het filmverbod in de Gold Rush worden versoepeld dan weten jullie wie daarvoor heeft gezorgd 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.