Eigenlijk zouden ze eind vorig jaar al gesloopt worden, de oude vakantiehuisjes van het type Buffalo in Vakantie- en Attractiepark Slagharen. Doch vanwege de vele lopende projecten heeft directeur Wouter Dekkers besloten daar nog een jaar mee te wachten. Op dit moment wordt onder andere een nieuwe achtbaan, de Gold Rush, gebouwd.

Buffalo Ranch House

De Buffalo Ranch Houses, kortweg Buffalo, zijn de oudste vakantiehuisjes van Vakantie- en Attractiepark Slagharen. Vorig jaar werd besloten de oude Buffalo’s af te breken. Hierdoor komt een groot terrein achter het reuzenrad vrij. Dit zal worden gebruikt om het attractiepark uit te breiden. Doordat er momenteel veel projecten lopen werd de sloop een jaar uitgesteld. En als ze er toch nog staan kun je ze net zo goed nog een jaar verhuren. Lege huisjes leveren immers niets op.

Buffalo Slagharen

Er zal overigens geen groots afscheid worden genomen van de Buffalo’s. “Ik denk niet dat we daar zo’n grote actie gaan doen als met de Looping Star. We huren een grote sjofel en zorgen dat ze weg gaan”, aldus Wouter Dekkers.

Als je nog eens wilt overnachten in een Buffalo Ranch House kun je dat hier boeken.

Racoon Village

Ter compensatie van de gesloopte Buffalo-huisjes werd vorig jaar reeds begonnen met de bouw van een nieuw gedeelte met luxe vakantiehuisjes, Racoon Village. Deze worden gerealiseerd op het 11 hectare grote voormalige evenemententerrein.

De Racoon Lodge, zoals de accommodaties gaan heten, bieden plaats aan maximaal zes volwassenen. Naast twee slaapkamers is er ook een bedstee en een ruime woonkamer. Verder zijn de vakantiehuisjes uitgerust met een moderne keuken met vaatwasser, een aparte douche en toilet en een berging voor de fiets.

Op 2 juni opent Racoon Village met 63 Racoon Lodges. In twee fasen zal het aantal worden uitgebreid waardoor het totaal aantal accommodaties voor de kerst moet uitkomen op 91. Aanvankelijk wilde men Racoon Village openen met het totaal van 91 huisjes, doch vanwege onduidelijkheid in de regelgeving is er enige achterstand opgelopen.

Racoon Lodge Slagharen

Uitbreiding attractiepark

Op de plek van de Buffalo-huisjes achter het reuzenrad zullen uiteindelijk nieuwe attracties worden gebouwd. Wat er precies komt staat nog niet vast. “We hebben nog niets op papier”, laat Wouter Dekkers weten.

Exclusief aan Pretparknostalgie.nl vertelde hij dat wanneer volgend jaar een begin wordt gemaakt met de bouw van het nieuwe gedeelte er ook weer een tweede monorailstation zal worden gebouwd. Een van de beide stations moest wijken voor Aqua Mexicana. Hierdoor heeft de monorail nog maar een station in gebruik en is de vervoersfunctie komen te vervallen. Het nieuwe station zal aan de Main Street komen.

Een en ander hangt ook samen met de bouw van een nieuwe ingang. Ook deze was voor dit jaar aangekondigd. Doch toen ik op 2 maart j.l. het park bezocht voor een persconferentie zag ik dat de oude ingang nog geheel in tact is. Voor een nieuwe, die niet meer zover het park in zal steken, is een deel van het vrij te maken terrein nodig.

Overigens kan een nieuwe ingang ook het einde betekenen van een ander stukje nostalgie. De huidige ingang bevind zich namelijk onder het oude station van de kleine monorail, waar nu de bagageboxen in zijn gehuisvest.

Ik sprak hierover met hoofd technische dienst Ben Nijkamp. Hij wist te vertellen dat dit gebouwtje vooralsnog niet gesloopt zal worden. Maar wanneer de nieuwe ingang een feit is en het gebouwtje de bouw van een nieuwe attractie in de weg staat zal het uiteindelijk wel afgebroken worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.