Het reuzenrad uit Walibi Belgium, dat eind vorig jaar werd afgebroken, wordt weer opgebouwd in het in aanbouw zijnde Attractiepark Rotterdam. Het reuzenrad was van 1979 tot en met eind 2016 operationeel in Walibi Belgium. Daar moest het plaats maken voor nieuwe attracties.

Reuzenrad uit Walibi Belgium verkocht aan Hennie van der Most

Reuzenrad uit Walibi Belgium verhuist naar Attractiepark Rotterdam

Het reuzenrad uit Walibi Belgium is gekocht door Hennie van der Most, die het weer laat opbouwen in Attractiepark Rotterdam. Dit maakte een medewerker Sociale Media tussen neus en lippen bekend in een video van het pretpark in aanbouw.

Het reuzenrad werd geopend in 1979 in Walibi Belgium, dat toen nog gewoon Walibi heette. In 2016 werd op een fandag bekend gemaakt dat het op 6 november de laatste rondjes zou draaien in het Belgische pretpark.

Het 45 meter hoge reuzenrad werd gebouwd door het Nederlandste bedrijf Vekoma. Het telt 40 gondels en de doorsnede van het wiel is 42,5 meter.

Reuzenrad uit Walibi Belgium verkocht aan van der Most

Dat het reuzenrad uit Walibi Belgium te koop stond was reeds een publiek geheim. Bij de officiële bekendmaking bleek het reeds verkocht, doch lange tijd bleef onbekend door wie het was gekocht. Nu blijkt dit Hennie van der Most te zijn.

Attractiepark Rotterdam wordt momenteel gebouwd op het terrein van een oude vuilverbrandingsoven in Rotterdam Zuid. Naar verwachting zal het park in 2018 open gaan. Naast het reuzenrad uit Walibi Belgium zal er onder andere ook een Schwarzkopf Shuttle Loop komen. Dit is een lanceerachtbaan waarvan een soortgelijke sinds 1982 in Walibi Belgium staat.

Echter is de lanceerachtbaan in Walibi Belgium sinds 2013 geheel overdekt en voorzien van een alternatief lanceer systeem. De versie in Attractiepark Rotterdam blijft origineel. Hiermee heeft het park dus eigenlijk twee Walibi-klassiekers in huis.

Zie voor meer informatie over de bouw van dit nieuwe pretpark het artikel “Attractiepark Rotterdam: Een kijkje op de bouwplaats“.

 

  2 replies to "Reuzenrad uit Walibi Belgium naar Attractiepark Rotterdam"

  • Martin

   Nou ben erg benieuwd naar deze nieuwe park. Van der most lijkt deze wat spectaculairder aan te pakken dan speelstad oranje en wunderland kalkar.

   • Herman

    Ja ik ben ook erg benieuwd naar het resultaat. Vooral de komst van de Shuttle Loop en de Evolution maken dit park een stuk spectaculairder. Wel vind ik dat er wat erg veel restauranttorens komen te staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.