Plopsa opent een nieuw waterpark, Plopsaqua Hannuit-Landen. Het gloednieuwe park wordt in samenwerking met de steden Hannuit en Landen gerealiseerd. Plopsaqua Hannuit-Landen zal maar liefst 4.800 vierkante meter in beslag nemen.

Tweede Plopsaqua waterpark

Na het enorme succes van Plopsaqua De Panne, werden vandaag tijdens een persconferentie de plannen bekend gemaakt voor de bouw van een tweede waterpretpark. Dit zal komen in het Belgische Hannuit, vlak op de taalgrens. Plopsaqua Hannuit-Landen moet in 2020 open gaan.

Plopsaqua Hannuit-Landen

Voor het nieuwe Plopsaqua werd bewust gekozen voor een locatie centraal in België. Het gloednieuwe waterpark komt vlak langs de snelweg te liggen en is dus optimaal bereikbaar.

“We bemerkten dat de bezoekersaantallen van Plopsaqua De Panne de verwachtingen sterk overstegen, met een groot percentage bezoekers die afkomstig zijn uit alle hoeken van het land.”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “We voelden dus echt wel de vraag en het potentieel om elders in België nog een waterpark te bouwen.”

Ook burgemeester van Hannuit, Emmanuel Douette, en burgemeester van Landen, Iris Vander Schelde, waren tijdens de persconferentie aanwezig. “Door de veroudering van de huidige stedelijke zwembaden, was er dringend nood aan vernieuwing.

Een volledig nieuw zwembad bouwen was echter financieel niet haalbaar.”, aldus Emmanuel Douette. “Een belangrijk streefdoel bij dit project was dat we alles kunnen blijven aanbieden op een betaalbare manier, zowel voor de zwemmers als voor het gemeentelijk budget.”

Plopsaqua Hannuit-Landen

Iris Vander Schelde vult aan: “Dankzij de samenwerking met Plopsa kunnen niet enkel inwoners, maar ook scholen en zwemclubs genieten van een voordelig tarief, een gegarandeerde toegang en een uniek concept.

Niet veel steden kunnen zo’n prachtig waterpark aanbieden aan hun inwoners.”, glundert ze. “Daarnaast zullen we met deze toeristische trekpleister ook heel wat mensen uit andere regio’s aantrekken, wat de lokale middenstand dan ten goede komt.”

Plopsaqua Hannuit-Landen persconferentie

Bouw Plopsaqua kost 22,5 Miljoen Euro

De bouw van Plopsaqua Hannuit-Landen gaat € 22,5 miljoen Euro kosten. In het gloednieuwe zwemcomplex zal zowel plaats zijn voor ontspanning en recreatie als voor sport en educatie. Voor scholen en groepen komen er een 25-meterbad met 8 banen en een instructiebad met 4 banen.

Daarnaast komt er een reusachtig recreatief gedeelte met spectaculaire waterattracties, waaronder de 19 meter hoge Sky Drop. Het waterpark zal gethematiseerd worden met Bumba en Maya als centrale figuren.

Plopsaqua Hannuit-Landen bouwplanKlik op de bouwtekenig voor een vergroting

Heb jij al zin om hier te gaan zwemmen? Laat het weten in het commentaarveld beneden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.