Tweestryd, zo heet de nieuwe attractie van Wildlands Adventure Zoo in Emmen. De achtbaan opent in het voorjaar van 2018. Dat is vanochtend tijdens een personeelsbijeenkomst op de bouwplaats bekendgemaakt.

Tweestryd

Tweestryd is een family duel racer, waarbij gasten van het park niet alleen de strijd met elkaar aangaan, maar ook strijden voor het goede doel. De attractie ligt in het gebied Serenga, waar zorgen voor de natuur centraal staat. Het verhaal rondom de nieuwe attractie is dat van een veertig jaar geleden gesloten steenkolenmijn, waarbij het gebied terug is gegeven aan de natuur.

Tweestryd de nieuwe achtbaan in Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Inmiddels heeft de natuur zich hersteld op deze plek en mogen toeristen vanaf het voorjaar van 2018 in de oude mijn tegen elkaar racen. Aan beide racers is een echt goed doel gekoppeld; de winnende wagon verzameld ook echt geld voor dit doel. Kortom: een mijn met een missie!

De nieuwe attractie in Wildlands Adventure Zoo wordt merendeels gebouwd door regionale bouwers, zoals hoofdaannemer Koenen, Hendriks metaal, Fuhler (loon & verhuurbedrijf), Homij en Ingenieursgroep Emmen.

Personeel bij Tweestryd, de nieuwe achtbaan in Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Wildlands Adventure Zoo ontwikkelt zich richting pretpark

Wildlands Adventure Zoo is de voortzetting van de oude dierentuin van Emmen. Het opende de poorten op de nieuwe locatie op 18 maart 2016. De “core business” blijft de dierentuin maar om een breder publiek een dag lang te vermaken zijn er pretparkachtige attracties toegevoegd.

Zo waren er reeds een avontuurlijke boottocht door de jungle, een safaritocht over de savanne en een 4D-bioscoop. Met de komst van de achtbaan Tweestryd wordt dit aanbod uitgebreid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.