De Looping Star uit Slagharen is in Parko Paliatso op Cyprus aan zijn tweede leven begonnen. Op 2 oktober 2016 draaide de Schwarzkopf-klassieker zijn laatste rondje in Attractiepark Slagharen. Vandaag werd hij heropend in Parko Paliatso.

Eerste achtbaan met inversie van…

Bij de opening in 1979 was de Looping Star de allereerste achtbaan met een inversie in Nederland. Na 37 jaar trouwe dienst werd hij echter vervangen door de Gold Rush.

Looping Star aka Thunder Loop in Attractiepark Slagharen

De Looping Star werd door AttractieParko Slagharen verkocht aan de zoon van de oprichter van het Parko, Henk Bembom Junior. Deze handelt vanuit Schotland in gebruikte attracties.

Na het afscheid in Slagharen werd de Looping Star gedemonteerd en eerst naar Duitsland gebracht. Daar werd hij volledig gereviseerd, om vervolgens in Schotland te worden opgeslagen.

Na ruim een jaar te koop te hebben gestaan werd hij uiteindelijk gekocht door Parko Paliatso. Net als destijds in Nederland is de Looping Star hij nu de eerste achtbaan met inversie op Cyprus.

Parko Paliatso

Parko Paliatso (Park Clown) is een lunapark op Cyprus dat alleen ’s avonds geopend is. Dit concept komt vaker voor in warme oorden. Overdag is het simpelweg te warm om in een pretpark rond te lopen.

Het opbouwen van de Looping Star in Parko Paliatso

In Parko Paliatso staan alleen kermisattracties zoals een Booster, Sling Shot, reuzenrad, schommelboot en botsauto’s. Je kunt er per attractie betalen of een polsband aanschaffen voor onbeperkt gebruik. Parko Paliatso is dagelijks van 18:00 tot middernacht geopend.

Cyprus

Cyprus is een eiland gelegen in het oosten van de Middellandse Zee. Geografisch gezien behoort het tot Azië, maar om politieke en culturele redenen wordt het soms ook tot Europa gerekend. Cyprus is sinds 2004 lid van de Europese Unie.

Het eiland vormt de zelfstandige republiek Cyprus. In 1974 werd het noordelijk deel van het eiland door Turkije bezet. Sinds 1983 noemt dit deel zich de Turkse Republiek Noord-Cyprus, doch dit wordt alleen door Turkije erkend.

Meer informatie over Cyprus vind je op Wikipedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.