Vandaag werd in Plopsaland de Panne, voor de nostalgici het voormalige Meli Park, het nieuwe themagebied Heidiland officieel geopend. Topattractie van Heidiland is de houten achtbaan Heidi The Ride.

Plopsa investeerd 100 miljoen Euro!

Het pretparkseizoen is weer begonnen en dus presenteren de verschillende parken hun nieuwe attracties en toekomstplannen. Vandaag presenteerde Plopsaland de Panne haar plannen en opende het het nieuwe themagebied Heidiland.

Plopsa, A Brand New Day

In de ochtend presenteerde Luc Appermont de show “Plopsa, A Brand New Day” waarin de toekomstplannen van de Plopsaparken werden onthuld. De komende vijf jaar wordt maar liefst 100 miljoen Euro geïnvesteerd. Binnen dezelfde termijn verwacht men de 5 miljoen bezoekers per jaar (in alle Plopsaparken samen) te halen, aldus CEO Steve Van den Kerkhof.

Opening Heidiland

Na de show werd het gloednieuwe themagebied Heidiland feestelijk geopend in de aanwezigheid van een groot aantal genodigden. Onder hen veel bekende Vlamingen, politici en Studio 100 oprichter Gert Verhulst. Heidiland ademt de sfeer van een Zwitsers bergdorpje, de leefwereld van Heidi uit de gelijknamige televisieserie. In 2008 verwierf Studio 100 hier de rechten van.

Het seizoen begon goed voor Plopsaland de Panne, men kon het Paasweekend afsluiten met een stijging van maar liefst 20% meer bezoekers ten opzichte van vorig jaar. Ongetwijfeld heeft de opening van Heidiland en de nieuwe achtbaan Heidi The Ride hiermee te maken.

Heidiland - Plopsaland de Panne - opening Heidi The Ride met Gert Verhulst

Heidi The Ride is de tweede houten achtbaan van België en de allereerste van Plopsaland de Panne. Maar liefst 56.846 meter houd werd er in het gevaarte verwerkt. Twee treintjes met maximaal 12 passagiers razen met een snelheid van 71 kilometer per uur over de 620 meter lange baan.

Ook een goede start voor Plopsa Coo

Ook het zusterpark Plopsa Coo, voor de nostalgici het voormalige Telécoo, kende een goede start van het nieuwe seizoen. Maar liefst 35% meer bezoekers dan vorig jaar brachten de afgelopen Paasdagen een bezoek aan het in de Belgische Ardennen gelegen park. “Een schitterende start van het seizoen!”, aldus Parkmanager Jean-Luc Bertrand.

Heb je al zin om naar Plopsaland te gaan? Hier vind je goedkope Plopsaland tickets>>

Leave a Reply

Your email address will not be published.