Kids Country, het fort voor de allerkleinsten in Attractiepark Slagharen, ondergaat momenteel een grote verbouwing. Het zal een ruigere look krijgen die meer bij het wilde westen van 1848 past. Ook zal de zijde richting de nieuwe achtbaan Gold Rush open worden zodat je een beter zicht hebt op de vervanger van de Thunder Loop.

Verbouwing Kids Country op laatste moment

Eigenlijk was een ingrijpende verbouwing van Kids Country niet gepland. Men wilde richting Gold Rush een brede doorgang maken en beide kleine horecapunten vervangen voor een groot horecapunt. Dit vanwege de te verwachten grotere drukte in dit deel van het park na de opening van de Gold Rush.

Kids Country - Attractiepark Slagharen

Doch toen men bezig was met slopen om de brede doorgang te maken kwam men van alles tegen waaronder asbest. Besloten werd alles te verwijderen en het onderste deel helemaal open te maken. Maar omdat het bovenste deel het zicht op de Gold Rush blokkeert werd ter elfde ure besloten het rigoureus aan te pakken en ook het bovendeel te verwijderen.

Hoe gek zijn we? Zo gek zijn we! Want als we het doen doen we het goed.” Aldus directeur Wouter Dekkers.

Ook de waterspeelplaats werd gesloopt en zal vervangen worden door nieuwe speeltoestellen voor peuters en kleuters. Voor de ouders komt er gelegenheid om te zitten en in een van de hoeken komt het nieuwe horecapunt. De betonnen ondergrond daarvoor is reeds gestort en binnenkort zal de prefab horeca-unit daar geplaatst worden.

Het ruige wilde westen van 1848

Om Kids Country beter bij de thematisering van de Gold Rush aan te laten sluiten verdwijnen ook de felle kleuren rood, blauw en geel. Daarvoor in de plaats komt de pure bruine houtkleur. Al het hout is inmiddels gezandstraald en zal worden gebeitst. Hierdoor zal het fort, dat Kids Country moet voorstellen, veel meer lijken op een echt fort uit het wilde westen.

Kids Country - Attractiepark Slagharen

Verplaatsing Fogg’s Trouble naar Kids Country

Op internet circuleert al enige tijd het gerucht dat men Fogg’s Trouble naar Kids Country wil verplaatsen. Het kinderbootje dat nu in Jules Verne Adventureland staat, op de oude plek van de Flying Cloud, zou vaak storing hebben na een flinke regenbui. Om deze reden zou men het in het deels overdekte Kids Country willen plaatsen.

Onlangs sprak ik met Ben Nijkamp, hoofd van de technische dienst van Attractiepark Slagharen, en vroeg hem hiernaar. Hij bevestigde dat men dit overwoog, doch dit zou op z’n vroegst volgend jaar gebeuren. Op mijn vraag of dan de Flying Cloud weer op z’n oude plek komt antwoordde hij dat dit niet meer mogelijk is omdat de Expedition Nautilus daarvoor te dichtbij staat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.