Een tegenslag voor Attractiepark Slagharen, vanwege problemen met de fundering is de nieuwe achtbaan Gold Rush tijdelijk gesloten. Bij een routine-inspectie is het probleem geconstateerd. Vanaf 27 april is de Gold Rush weer open.

Probleem met fundering: Gold Rush tijdelijk gesloten

Bij routine-inspecties is aan het licht gekomen dat een deel van de fundering extra versteviging nodig heeft. Daarop is besloten de Gold Rush tijdelijk gesloten te houden. Een behoorlijke tegenslag voor Attractiepark Slagharen dat precies een week geleden vol trots hun nieuwe achtbaan opende.

Directeur Wouter Dekkers benadrukt dat de veiligheid niet in het gedrang is geweest. Doch om problemen in de toekomst te vermijden is het noodzakelijk dat een deel van de fundering nu wordt verstevigd. De komende dagen wordt er keihard gewerkt en getest, zodat de Gold Rush op 24 april weer operationeel kan zijn.

Update 21 april

Helaas werd vandaag bekend gemaakt dat de Gold Rush nog wat langer gesloten zal blijven. Pas na het weekend kan een nieuwe indicatie worden gegeven wanneer de baan weer open zal gaan.

Update 27 april

Vandaag is de Gold Rush weer in gebruik genomen. Samen met de technische dienst maakte directeur Wouter Dekkers een eerste ritje. Vervolgens ging de achtbaan weer open voor het publiek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.