Sinds de opening op 19 april 1935, is Duinrell al bijna 85 jaar bezig om het landgoed voor haar gasten nog leuker, mooier en gezelliger te maken. Met de recente vernieuwingen in 2019, zoals de Premium Plus Duingalows, de luxe groepsaccommodatie de Oranjerie en het inmiddels geopende buitengebied van het Tikibad, blijft Duinrell in 2020 ook niet stilstaan.

85 jaar Duinrell

Het huidige attractiepark Duinrell opende op 19 april 1935, toen graaf Philip van Zuylen van Nijevelt senior (1898-1940) zijn landgoed Duinrell voor publiek openstelde. Al gauw werden op het landgoed een theetuin en restaurant geopend, en werden er allerlei speeltoestellen geplaatst.

Duinrell Falcon

De grote transformatie tot pretpark kwam pas in de jaren 80. Dat begon met de opening van het Tikibad en de rodelbaan in 1984. Een jaar later opende de eerste achtbaan van het park. Een Zierer, model Tivoli, luisterend naar de naam Kikkerachtbaan.

Aanvankelijk plaatste Duinrell vooral attracties waarbij de gasten zelf wat moesten doen. Doch later kwamen er ook meer achtbanen en flatrides in het park. Zo opende in 2009 de achtbaan Falcon, een Gerstlauer Euro-Fighter. In 2012 was het weer tijd voor een nieuwe achtbaan, de Dragonfly ook van Gerstlauer.

Rick de Kikker

Sinds jaar en dag is Rick de Kikker de mascotte van Duinrell. Hij werd in 1978 geïntroduceerd als naamloze mascotte voor het park. In 1997 werd er een prijsvraag uitgeschreven voor een naam voor de mascotte. En zo kwam de mascotte van Duinrell aan de naam Rick de Kikker.

Duinrell Rick de Kikker

Nieuw op Duinrell in 2020

‘Gasten worden kritischer en wij willen het daarom elke dag een stukje beter doen. Dat betekent ieder jaar investeren en Duinrell nog beter maken. Dat kan als familiebedrijf en ik wil trots zijn op alles op Duinrell. Bovendien wil ik dingen veranderen en vernieuwen, waarbij ik de gast een stapje voor ben’, aldus Philip graaf van Zuylen van Nijevelt junior, eigenaar van Duinrell.

Upgrade en herindeling camping

Het is een trend dat een grote groep kampeerders behoefte heeft aan meer comfort en luxe. Duinrell speelt in op deze kampeertrend door het Beukenveld een totale upgrade te geven en voorziet hiermee dertig kampeerplekken van privé-sanitair. Bovendien komen er nieuwe 6-persoons lodgetenten en komen er op diverse kampeervelden nieuwe waterpunten en stroompunten met meer vermogen.

Privesanitair Camping Duinrell

Nieuwe entree met ereplaats voor Duinrell-icoon

Rick de Kikker, de eerste 20 jaren nog zonder naam, is al meer dan 40 jaar het icoon van Duinrell. Met het 85-jarig jubileum krijgt Rick de Kikker daarom een speciale plek. De weg vanaf de kassa naar de attracties wordt geheel vernieuwd met een nieuwe entree met plein waar het Duinrell-icoon, als bronzen beeld, centraal zal staan.

Rick’s Fun Factory wordt twee keer zo groot

Indoor speeltuin Rick’s Fun Factory is al zo’n 20 jaar een favoriete plek waar kinderen eindeloos kunnen kruipen, sluipen, springen en klauteren in een overdekt speelparadijs. Met het 85 jarig jubileum wordt Rick’s Fun Factory twee keer zo groot met nog meer indoorspeeltoestellen en extra zitplekken voor ouders.

Bumperfrogs: nieuwe plek en attractie

Door de uitbreiding van Rick’s Fun Factory wordt de naastgelegen attractie de Bumperfrogs verplaatst naar een nieuwe locatie naast de Mad Mill. De attractie wordt bovendien geheel vernieuwd.

Duinrell MadMill

Vernieuwing restaurant La Place de Schaapskooi

Restaurant de Schaapskooi, voorheen de schapenboerderij van het landgoed, is een stukje historie op Duinrell. Met de opening in 1935 was dit het allereerste restaurant van het park. Het restaurant krijgt in 2020 een compleet nieuw interieur en indeling met behoud van de historische boerderijsfeer.

Nieuw: taxistandplaats

Duinrell ontvangt jaarlijks vele internationale verblijfsgasten die aankomen per taxi, vooral vanaf luchthaven Schiphol. Om de aankomst- en vertrek-beleving nog beter te maken voor deze gasten, komt er een taxistandplaats met een overdekt wachthuisje en lockers.

Duinrell Minitrein

Jubileumjaar

‘Met deze vernieuwingen zijn we helemaal klaar voor het 86e zomerseizoen. En natuurlijk besteden we volgend jaar ook zeker aandacht aan het 85-jarig bestaan, maar daarover verklappen we nog niet teveel… Het gaat zeker spectaculair worden’, aldus Lisanne, woordvoerster van Duinrell.

Reageer op dit bericht

Abonneer ook op ons YouTube-kanaal!