Het in aanbouw zijnde Attractiepark Rotterdam krijgt een primeur: Een restaurant op 42 meter hoogte! Binnenkort wordt begonnen met de bouw van de mobiele restauranttoren.

Unieke restauranttoren

Ruim vier jaar was eigenaar Hennie van der Most bezig met het bedenken en ontwikkelen van deze spectaculaire restauranttoren. De toren bied plaats aan zo’n 70 mensen die naar een hoogte van 42 meter worden gebracht. Tijdens het eten kunnen zij genieten van een fenomenaal uitzicht over Rotterdam.

Restauranttoren Attractiepark Rotterdam

Het unieke aan de restauranttoren is dat deze verplaatsbaar is. Voor het transport van de 120 ton wegende toren zijn maar liefst twaalf trucks nodig. De toren had dus overal kunnen worden opgebouwd en zou in theorie over de kermissen kunnen reizen.

Opmerkelijke keuze

De keuze om de restauranttoren op te bouwen in Attractiepark Rotterdam is opmerkelijk te noemen. Op het terrein van de voormalige vuilverbranding staan namelijk twee schoorstenen. Deze schoorstenen worden omgebouwd tot een soort observatietoren waarin ook een restaurant moet komen.

Een woordvoerder van Attractiepark Rotterdam vertelde aan Pretparknostalgie.nl dat de plannen voor de schoorstenen ongewijzigd zijn. Hongerige bezoekers hebben straks dus keuze uit drie torens om op grote hoogte een maaltijd te nuttigen.

Attractiepark Rotterdam zal naar verwachting in 2018 open gaan. Zie ook het artikel “Attractiepark Rotterdam: Een kijkje op de bouwplaats“.

Restauranttoren Attractiepark Rotterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published.