In het voorjaar van 2020 opent op de plek waar nu de Bob in de Efteling staat, een nieuwe attractie. Dat maakte de Efteling vandaag bekend. Na ruim 34 jaar maakt de Bobsleebaan plaats voor de nieuwe achtbaan Max & Moritz, speciaal gericht op kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud. Max & Moritz wordt een dubbele achtbaan, gebaseerd op het bekende Duitse beeldgedicht over de twee kwajongens Max en Moritz.

Bob Efteling

De Bob opende in 1985 en werd gebouwd door de firma Intamin AG. Het is een achtbaan die een bobsleebaan nabootst. In tegenstelling tot een gewone achtbaan gaan de wagentjes los door een nagebootst ijskanaal. In 2005 werden de oorspronkelijke wagentjes vervangen door nieuwe wagentjes. Hierin zit je niet meer, zoals in een echte bobsleebaan, achterelkaar maar met z’n tweeën naast elkaar.

Bob Efteling

Omdat de Bob de laatste jaren veel te kampen had met storingen overwoog de Efteling al langere tijd deze te vervangen. Daar komt bij dat dit type achtbaan niet meer geleverd wordt, en dus viel de keuze op een geheel ander type achtbaan. Vanwege de storingen was de Bob lange tijd gesloten. Doch op 11 oktober zal hij weer open gaan zodat bezoekers nog een afscheidsritje kunnen maken.

Directeur Coen Bertens zegt hierover het volgende: “De Bob is een populaire attractie met een heel eigen karakter. Ik ben blij dat onze gasten vanaf deze week weer rondjes in de achtbaan kunnen maken, juist omdat deze voor kinderen vaak de eerste achtbaanbeleving biedt.

Zolang we de veiligheid en het comfort van de ritbeleving kunnen garanderen, zal de Bob open blijven. Wel is nu bekend geworden dat dit voor bepaalde tijd zal zijn. De benodigde aanpassingen voor de toekomst en het feit dat soortgelijke achtbanen niet meer geleverd worden, hebben ertoe geleid dat de Efteling een alternatief heeft gezocht en gevonden.”

Max & Moritz vervangt Bob

De Bob zal worden vervangen door de dubbele achtbaan Max & Moritz die ook weer geschikt is voor de hele familie. Max & Moritz opent in het voorjaar van 2020. Hierdoor zal de nieuwe attractie in het uitbreidingsgebied worden uitgesteld tot 2021. De vervanger van de Bob zal het huidige station in Zwitserse stijl blijven behouden.

Max & Moritz nieuwe achtbaan Efteling

De nieuwe achtbaan zal zijn gethematiseerd naar Max & Moritz is een Duits geïllustreerd verhaal uit 1865, geschreven en getekend door Wilhelm Busch. Max & Moritz zijn twee kwajongens die hun dorp onveilig maken door het uithalen van een aantal streken waar de dorpsbewoners de dupe van worden. De Efteling laat in de attractie een vrije bewerking van het oorspronkelijke verhaal terugkomen; een vrolijke knipoog naar het verhaal over de twee kwajongens.

Leave a Reply

Your email address will not be published.