De Boomstammetjes, de klassieke wildwaterbaan in Plopsaland zal volgend jaar een dinothema hebben. Dat maakte  Wim Wauters, Parkmanager van Plopsaland De Panne, vandaag bekend. Het is de tweede mega-investering voor volgend jaar. Reeds eerder werd aangekondigd dat de complete Wizzy & Woppy-zone een K3-thema zal krijgen.

De Boomstammetjes wordt Dino Splash

De Boomstammetjes stamt uit 1989, toen Plopsaland De Panne nog Meli Park heette. De oorspronkelijke naam van de door Mack gebouwde log-flume was Splash. Nadat Studio 100 in 1999 Meli Park overnam werd de attractie omgedoopt in Het Kasteel van Koning Samson. Na de omthematisering zal hij Dino Splash gaan heten.

De Boomstammetjes Plopsaland wordt Dino Splash

De Boomstammetjes zal volledig worden gestript en een nieuw dinothema krijgen. “Gezien de enorme populariteit van dino’s bij kinderen én na de succesvolle integratie van de Dino Splash in Plopsa Coo, is het een logische beslissing om dinosaurussen ook in Plopsaland De Panne te introduceren.”, zegt Steve Van den Kerkhof. “We zijn overtuigd van de blijvende populariteit van dino’s bij kinderen. Zo hebben we ook plannen om in het kader van scholen en educatieve projecten rond dit thema te werken.”

Levensechte dinosaurussen

“De Boomstammetjes wordt een echte belevingsattractie. Naast de sensatie die bezoekers ervaren door de 2 grote drops die de attractie maakt, zullen er heel wat belevingselementen toegevoegd worden aan de attractie door een ver doorgedreven thematisering.”, zegt Steve Van den Kerkhof enthousiast. “Zo zal men door een prehistorisch landschap varen en levensechte bewegende dinosaurussen kruisen.

Het bootje zal zich een weg banen langs kolkende vulkanen en lavastromen.” Ook vanuit de populaire familieattractie De Draak zullen bezoekers zicht hebben op het parcours. Het kostenplaatje van de investering bedraagt 5 miljoen euro. De opening staat gepland voor de zomer van 2019.

De Boomstammetjes Plopsaland wordt Dino Splash

Wizzy & Woppy-zone

Twee weken geleden kondigde Plopsaland De Panne aan dat de complete Wizzy & Woppy-zone een K3-thema zal krijgen. Hierbij zal de bestaande Rollerskater en het bijhorende restaurant in een K3-kleedje gestoken worden.

“De Boomstammetjes, een attractie die net als de Rollerskater nog uit de tijd van het Meli Park dateert, heeft eveneens nood aan een grondige opfrissingsbeurt.”, zegt Wim Wauters, Parkmanager van Plopsaland De Panne, hierover. “We vinden het belangrijk om voortdurend te blijven investeren, ook in de bestaande zones, zodat deze mooi en up-to-date blijven.”, voegt CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof hieraan toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.