Enige tijd geleden berichtte ik reeds dat de Looping Star, aka Thunder Loop, uit Attractiepark Slagharen wordt gereviseerd in Duitsland. Inmiddels is dit voltooid en staat hij te koop. Hij mag echter niet worden heropgebouwd in de Benelux, Duitsland of Frankrijk.

Looping Star gereviseerd

Na een grondige revisie ziet de goede oude Looping Star er weer als nieuw uit. Hij is terug in zijn oorspronkelijke kleuren blauw en wit. Ook het treintje kreeg een make over en is nu rood. Dit zijn niet de oorspronkelijke kleuren, ook het treintje was ooit blauw/wit.

Wie interesse heeft om hem te kopen kan een kijkje nemen op de website amusement-rides.com. Wat hij moet gaan kosten staat er helaas niet bij.

Looping Star Slagharen te koop

Verkocht aan Henk Bemboom jr

Nog voordat de Schwarzkopf klassieker was afgebroken in Slagharen was deze reeds verkocht aan de zoon van de oprichter van het park, Henk Bemboom jr. Deze liet hem van Slagharen naar Duitsland brengen voor een revisie. Bij de verkoop is bedongen dat hij niet meer mag worden opgebouwd in de Benelux, Duitsland of Frankrijk. “Ik wil geen bedevaartsoord hier in de buurt hebben” aldus directeur Wouter Dekkers.

Looping Star opgevolgd door Gold Rush

Op de plek waar de Looping Star van 1979 tot en met 2016 heeft gestaan wordt nu de nieuwe achtbaan Gold Rush gebouwd. Deze zal dit voorjaar open gaan. De openingsdatum wordt maandag 20 maart bekend gemaakt. Zo gauw dit bekend is zal het op deze website verschijnen.

Meer informatie over de opvolger van de Looping Star in het artkel “Gold Rush: Alles over de nieuwe achtbaan van Attractiepark Slagharen

Opvolger looping Star in aanbouw

Leave a Reply

Your email address will not be published.