Van 5 oktober 2017 tot en met 7 januari 2018 wordt in Attractie- en Vakantiepark Slagharen bij het vallen van de duisternis Miracle of Lights gehouden. Miracle of Lights is een combinatie van een verlichte parade met aansluitend een spectaculaire lichtshow. Maandag 9 oktober ging ik een kijkje nemen.

Miracle of Lights Slagharen 2017

Veel Duitsers in Attractiepark Slagharen

Aan het begin van de middag arriveerde ik in Slagharen. Nadat ik door de slagboom van het parkeerterrein was gereden stuitte ik op een stapvoets rijdende Duitser die blijkbaar niet doorhad dat je in Slagharen eerst om het parkeerterrein heen moet rijden alvorens je je auto kunt parkeren. Doordat er een hek half open stond was de linker rijstrook geblokkeerd en moest ik wachten tot na het hek voor ik hem voorbij kon.

Toen ik eenmaal de auto had geparkeerd en naar het park liep viel het me op dat er eigenlijk alleen maar auto’s met Duitse kentekens stonden. Nader onderzoek leerde dat in delen van Duitsland de Herfstvakantie reeds is begonnen. Dat de voertaal in Slagharen vandaag Duits was merkte ik ook aan het feit dat ik regelmatig in het Duits werd aangesproken door het personeel.

Slagharen in de sfeer van Miracle of Lights

Miracle of Lights Slagharen 2017

De vorige keer dat ik in Attractiepark Slagharen was was met de opening van het zomercarnaval Mardi Gras. Inmiddels was het park omgebouwd in de sfeer van Miracle of Lights. Overal was sfeerverlichting aangebracht en de techniek voor de show stond reeds opgesteld. Om het podium waar ’s avonds het showgedeelte zou worden opgevoerd stonden nu nog schuttingen met aankondigingen voor Miracle of Lights.

Eerst in de Gold Rush

Waar ik voorheen een dagje Slagharen meestal begon met een ritje in de Looping Star begint dat nu met de Gold Rush. De wachtrij was kort, ondanks het feit dat alleen de oneven rijen van het treintje werden gebruikt. Later op de dag kon je zelfs zo het station inlopen en meteen aansluiten in de rij van je keuze. Ik begon met de voorste rij, op dezelfde plek waar ik tijdens mijn allereerste ritje op de openingsdag zat.

De verschillende plaatsen in de Gold Rush bieden zo hun eigen sensatie. Helemaal achteraan kom je na de achterwaartse lancering even helemaal op de kop stil te hangen. Bij de voorwaartse rit is de diveloop aan het eind juist het mooist als je helemaal vooraan zit. Attractiepark Slagharen heeft met deze achtbaan een waardig opvolger van de legendarische Looping Star, met een grote herhalingsfactor.

Een regenachtige dag

Hoewel het volgens Buienradar.nl die dag droog zou zijn in Slagharen begon het al snel te regenen. Dat werd dus veel gebruik maken van de overdekte attracties. Zo heb ik verschillende ritjes met de monorail gemaakt. Deze reed vlot door waardoor de ronde in 16 minuten werd afgelegd. Tijdens een van de ronden zag ik bij de kantoren directeur Wouter Dekkers met nog een aantal andere mensen vergaderen. Een vrouw keek op naar de voorbij rijdende monorail en ik stak vriendelijk mijn hand op.

De kabelbaan was een grotere gok. Nadat ik bij de Gold Rush was ingestapt begon het toen ik ter hoogte van de receptie was te regenen. Het moge duidelijk zijn dat ik blij was toen ik het station binnenging.

Attractiepark Slagharen mooi verlicht

Aan het eind van de middag besloot ik een hapje te gaan eten in het oudste restaurant van het park, die nu een lopend buffet aanbiedt. Terwijl ik zat te eten werd ik ineens door mijn haren gestreken. Het bleek Rosie te zijn die een grap met mij uithaalde. Hopelijk zat er een vrouw in het wasberenpak 🙂

Miracle of Lights Slagharen 2017

Tijdens het eten was het inmiddels schemerig geworden en zag je de sfeerverlichting steeds beter. Vooral de draaimolen zag er erg mooi uit in het donker. Ik besloot nog een rit in de monorail te maken en deze te filmen. Een rit bij avondlicht ontbrak nog aan mijn onrides. Na de rit met de monorail en de Sky Tower werd het tijd om een mooi plekje te zoeken om Miracle of Lights te filmen.

Miracle of Lights

Om half acht ’s avonds, wanneer de duisternis is ingetreden, begint de Miracle of Lights-parade. Ik had mij strategisch opgesteld op een plek waar ik de parade kon filmen om vervolgens een goed zicht op het showgedeelte te hebben.

Miracle of Lights Slagharen 2017

Het was een zeer fraai gezicht om de verlichte voertuigen van de parade voorbij te zien komen. Maar de show heeft echt al mijn verwachtingen overtroffen. Het showgedeelte bestaat uit een mix van theater, film, lasershow en vuurwerk. Met Miracle of Lights heeft Attractiepark Slagharen een show van Disneyniveau. Alleen dan niet met Mickey en Mini Mouse maar met Randy en Rosie, die op zoek gaan naar het magisch licht.

Speciaal voor de kinderen werden er lichtgevende sticks verkocht zodat ze deel konden uitmaken van de show. Toen ik na Miracle of Lights het park verliet stonden een paar medewerkers van het park met zo’n stick het verkeer te regelen. “Steek maar over” riep een van hen. Refererend aan de show grapte ik “Dat is zeker het magisch licht”.

Wil je Miracle of Lights live meemaken? Hier kun je goedkope toegangskaarten voor Attractiepark Slagharen bestellen. Blijf je liever wat langer? Boek dan hier het Miracle of Lights Arrangement.

Leave a Reply

Your email address will not be published.