De monorail van Attractiepark Slagharen zal vanaf 2021 voortaan door het leven gaan als ‘Pioneer Express 63’, als een ode aan de rijke historie van het pretpark en als eerbetoon aan de oprichter Henk Bemboom.

‘Pioneer Express 63’ als ode aan het verleden

De monorail in Attractiepark Slagharen stamt uit 1978. Omdat de attractie toe was aan een grote opknapbeurt werd besloten deze een nieuw thema te geven in nostalgische stijl. Algemeen directeur Dave Storm werd samen met zijn team getriggerd door de rijke historie en heeft besloten de monorail om te dopen tot de ‘Pioneer Express 63’, waarbij 63 een verwijzing is naar het openingsjaar 1963.

Pioneer Express 63

Met de make-over zijn ook de oude tunnels opgeknapt en hierin zien de reizigers nu de geschiedenis van het park. Tijdens de rit passeert de ‘Pioneer Express 63’ het oude kantoor van Bemboom sr. waar tal van geheimen liggen opgeslagen. Hiermee sluit Attractiepark Slagharen aan op de nostalgische gevoelens die velen hebben voor het park.

Roots niet vergeten

Hoewel Attractie- en Vakantiepark Slagharen sinds 2012 tot het Spaanse Parques Reunidos is toegetreden is het haar roots niet vergeten. “Wij zijn ervan overtuigd op deze wijze een ode aan de rijke historie van Slagharen te brengen en eren het gedachtengoed van Bemboom sr. die 20 februari 2021 100 jaar geworden zou zijn” aldus Dave Storm.

De vernieuwde Pioneer Express wordt feestelijk geopend door Dave Storm en de familie Bemboom bij de start van seizoen 2021. ‘Pretparknostalgie’ zal dan zo snel mogelijk een video van de ‘Pioneer Express 63’ maken en publiceren. Tot dan kun je hieronder de video bekijken van een nostalgische onride in de oude monorail.

Deze video werd opgenomen in het voorjaar van 2015, toen de goede oude Looping Star ook nog in het park stond. Tijdens de rit hoor je een groep kinderen op schoolreisje hilarisch commentaar geven op de attracties.

Lees ook het artikel over mijn bevindingen van de Pioneer Express 63 (Inclusief onride-video) en het geblunder met de jaartallen: Attractiepark Slagharen blundert met historische kennis >>

Kun jij niet wachten om een ritje te maken met de ‘Pioneer Express 63’? Boek dan hier een vakantie of tickets voor Attractie- & Vakantiepark Slagharen!

Accommodaties SlagharenBoek nu je vakantie in Attractie- & Vakantiepark Slagharen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.