Vandaag maakte Attractiepark Slagharen bekend wanneer de opening van de Gold Rush zal plaatsvinden. De nieuwe achtbaan vervangt de Thunder Loop die van 1979 tot en met 2016 in het park stond. Deze is inmiddels verkocht aan de zoon van de oprichter die hem heeft laten reviseren en nu te koop heeft staan.

Opening van de Gold Rush

De officiële opening van de Gold Rush zal plaatsvinden op 13 april. De eerste ritten zijn alleen voor speciale gasten die daarop konden bieden. Daarna kan iedereen een ritje maken met de allereerste triple-launcher van Nederland.

De voorbereiding van de bouw van de Gold Rush begon begin november 2016. Nadat zijn voorganger de Thunder Loop, oorspronkelijk Looping Star geheten, was afgebroken werd de grond bouwrijp gemaakt. Vervolgens werden er maar liefst 295 heipalen in de grond geslagen. Op 15 februari 2017 begon de daadwerkelijke opbouw van de achtbaan.

Opening van de Gold Rush Attractiepark Slagharen

Tijdens een persconferentie op 2 maart vertelde directeur Wouter Dekkers dat de trein van de Gold Rush op 18 maart zou worden geleverd en dan meteen op de rails zou worden gezet. Doch de trein werd reeds twee dagen eerder in Slagharen afgeleverd door de firma Gerstlauer, bouwer van de achtbaan.

Na een bouwtijd van 5 maanden en een testfase volgt op 13 april de opening van de Gold Rush.

Technische gegevens Gold Rush

De nieuwe achtbaan wordt in drie fasen, tweemaal vooruit en eenmaal achteruit, gelanceerd naar een snelheid van 95 kilometer per uur. Dit gebeurt door middel van een Linear Synchronic Motor (LSM). Na de derde lancering zal hij naar een hoogte van 33 meter klimmen. Vanaf het hoogste punt volgen onder andere een slingloop, een diveloop en een camelback.

De rit over het 400 meter lange parcours zal 50 tot 55 seconden gaan duren. Doordat het treintje aan het begin heen en weer pendelt zal in totaal een afstand van 620 meter worden afgelegd. Volgens fabrieksopgave heeft de Gold Rush een capaciteit van 800 personen per uur.

Kun jij ook bijna niet wachten op de opening van de Gold Rush? Hier kun je met korting je toegangskaarten online bestellen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.