Hoewel Phantasialand een heel mooi gethematiseerd pretpark is zijn er toch een aantal rommelige hoeken. Waarschijnlijk laat men dit zo omdat hier in de toekomst nieuwe bouwprojecten ontstaan, waarvoor dan wel eerst een oude attractie wordt afgebroken. In dit artikel neem ik deze hoeken met jullie door, inclusief het huidige bouwproject op de plaats van Race for Atlantis.

Bouwproject Klugheim in 2014

Bouwproject Colorado Adventure en Chinatown

We beginnen met de “Colorado Hal”. Al jaren is deze lelijke hal, op Duitse fora vaak aangeduid als “Blechhalle” (blikhal), een doorn in het oog van vele bezoekers. Ooit werd deze over een van de helixen van de Colorado Adventure gebouwd voor geluidsisolatie na klachten van omwonenden.

Naar het schijnt is er een bouwvergunning verleend om deze af te breken. Door de bouw van de enorme rotspartijen van Klugheim zou deze hal overbodig zijn geworden. Het is dus aannemelijk dat hier nog iets gaat gebeuren. Waarschijnlijk zal dit samenvallen met een ander groot bouwproject.

Daarmee komen we bij de volgende rommelige hoek, de route naar de ingang van de Colorado Adventure. Hier ontbreekt achter het Silverado Theater de thematisering. Ook ligt de ingang nogal geïsoleerd, achter de Geister Rikscha, van de rest van het themagebied. Mijn vermoeden is dat dit hele gebied zal worden aangepakt wanneer de Geister Rikscha zal worden gesloopt.

Einde Geister Rikscha?

Gezien de staat van deze darkride staat dit zeker te gebeuren. Probleem is alleen dat deze ruimte moeilijk voor iets anders kan worden gebruikt. De Geister Rikscha bevind zich namelijk onder Chinatown. Het enige dat je hier redelijkerwijs mee zou kunnen doen is voor een nieuwe darkride gebruiken.

Phantasialand Chinatown

Ook is het niet ondenkbeeldig dat ook het Silverado Theater in de nabije toekomst zal worden gesloopt. Dit multifunctionele theater opende in 1989 onder de naam Super Globe. Daarmee zou dan weer een flink gedeelte vrij komen voor een nieuw bouwproject.

Het deel waar de Colorado Adventure staat hoort bij themagebied Mexico maar heeft een Wild West thematisering. Mogelijk zal men dit meer Mexicaans gaan maken en een betere afscheiding met Chinatown creëren.

Waarschijnlijk zal het overgebleven deel van de hal waar de Silbermine in zat dan ook zijn nieuwe bestemming krijgen. Wellicht komt hier nog een attractie voor Klugheim in. Ik zou me kunnen voorstellen dat hier de wachtrij voor een nieuwe enge darkride in Klugheim komt die de Geister Rikscha vervangt.

Bouwproject Race for Atlantis

Het nieuwste bouwproject bevind zich op de plek waar tot begin 2016 nog de grote koepel van de simulator Race for Atlantis stond. De bouwplaats is afgeschermd met doeken zodat de bezoekers niets van de werkzaamheden kunnen zien.

Phantasialand Race for Atlantis

Behalve de simulator bevonden zich hier ook de kantoren en een parkeerterrein voor bussen. Momenteel zijn ze een ander parkeerterrein voor bussen aan het aanleggen en ook de kantoren zullen worden verplaatst. Daarmee komt een redelijk stuk grond vrij voor nieuwe attracties. Op de Duitse fora is de algemene opvatting dat hier een uitbreiding voor het themagebied Berlin komt.

Onlangs is men op de plek waar Race for Atlantis stond begonnen met bouwen. Waarschijnlijk zal de bouwplaats na het seizoen verder worden uitgebreid.

Bouwproject Phantasialand 2016 ex Race for Atlantis

Van de zijde van Phantasialand is er nog geen informatie over wat er gebouwd gaat worden. Zoals bekend doet Phantasialand nogal geheimzinnig over zijn bouwprojecten. Wat dat betreft zouden ze nog wat kunnen leren van de Efteling en Slagharen. We zullen dus moeten afwachten.

Bouwproject Temple of the Nighthawk

Een andere hoek waar ik vroeg of laat de sloperskogel doorheen zie gaan is die van het gebouw dat vandaag de dag indoorachtbaan Temple of the Nighthawk, het voormalige Space Center, en de Hollywood Tour behuisd. Beide attracties trekken nauwelijks nog publiek. Bovendien past het gebouw niet bij de rest van dit themagebied. Probleem is hier echter dat ze er waarschijnlijk niet weer een bouwvergunning krijgen voor zo’n groot gebouw op die plek.

Het volgende bouwproject na dat op de plek van Race for Atlantis zal waarschijnlijk in 2018 van start gaan. Phantasialand heeft eerder namelijk laten weten dat men in het jubileumjaar 2017, het pretpark bestaat dan 50 jaar (Zie ook: Geschiedenis Phantasialand), geen bouwplaatsen midden in het park wil hebben.

Bouwproject Berlin/Mexico/Klugheim

Op de grens van het nieuwe themagebied Klugheim met Mexico staat een tijdelijk wand waartegen planten groeien. Achter deze wand bevind zich een openbare weg, de Lentersbachweg, die het park doorsnijdt.

Phantasialand plantenwand Klugheim

Aan de andere kant van deze weg ligt een voormalige fruitweide welke enkele jaren geleden door Phantasialand is overgenomen. Doordat dit veld dicht bij een woonwijk ligt mag men hier geen attracties bouwen. Wat wel zou kunnen is dat men hier een gebouw neer zet.

Op de Duitse fora zijn er verschillende speculaties die variëren van een hotel, parkeergarage tot een nieuwe ingang van waaruit je direct in de themagebieden Klugheim, Mexico en het eveneens aangrenzende Berlin kunt komen. Zelf verwacht ik dat het nog wel enige jaren gaat duren voor men hier verder gaat.

Heb jij al zin om naar Phantasialand te gaan? Klik NU hier voor Goedkope Tickets >>

Leave a Reply

Your email address will not be published.