Het pretparkseizoen staat weer voor de deur. Om de keuze makkelijk te maken zetten we hier een aantal pretparken in Nederland voor je op een rijtje.

Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Pretparken in Nederland Attractiepark Slagharen bouwplaats Gold Rush

Attractie- en Vakantiepark Slagharen is, zoals de naam al doet vermoeden, een combinatie van een attractiepark en een vakantiepark. Met een totale oppervlakte van zo’n 50 hectare is het een van de grotere pretparken in Nederland.

Attractiepark Slagharen richt zich vooral op gezinnen met jonge kinderen. Doch aan de “grotere kinderen” wordt ook gedacht want het park pakt dit jaar uit et een spectaculaire nieuwe achtbaan, de Gold Rush.

De Gold Rush vervangt de klassieke Looping Star die van 1979 tot en met 2016 in het park stond. Na 38 seizoenen was het tijd voor iets nieuws, de eerste triple launch achtbaan van Nederland met twee inversies.

Klik hier voor meer info over Slagharen >>

Efteling

Pretparken in Nederland - Efteling Symbolica

Van alle pretparken in Nederland is de Efteling het meest bekend. Met een bezoekersaantal van 4,7 miljoen per jaar behoort het tot de best bezochte pretparken van Europa. Naast het pretpark bied de Efteling ook overnachtingsmogelijkheden.

De Efteling richt zich op een breed publiek. Voor de allerkleinsten is er het sprookjesbos, waar ook volwassenen graag jeugdherinneringen ophalen, en een speeltuin. Maar ook voor “thrillseekers” is er voldoende te beleven. De nieuwste achtbaan is de in 2015 geopende divecoaster Baron 1898.

Deze zomer opent de Efteling een nieuwe interactieve darkride genaamd Symbolica. Deze attractie opent ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van de Efteling. Symbolica neemt de bezoekers mee door het paleis van de koning. Doch tovernar Pardoes zorgt ervoor dat het bezoek een onverwachte wending krijgt.

Klik hier voor meer info over de Efteling >>

Walibi Holland

Pretparken in Nederland - Walibi Holland Condor

Walibi Holland is een park voor de echte thrillseekers. Van alle pretparken in Nederland hebben zij de meeste achtbanen waaronder de snelste en langste achtbaan van de Benelux. Naast achtbanen bezit Walibi Holland nog een groot aantal andere thrill rides en enkele rustige attracties.

Het pretpark richt zich specifiek op een jonge doelgroep. Walibi Holland staat ook bekend vanwege het grootse Halloweenfestival dat elk jaar in oktober wordt gehouden.

Vorig jaar openden zij de nieuwe achtbaan Lost Gravity. Voor dit seizoen pakken ze uit met een nieuwe virtual reality-attractie genaamd NeuroGen. De nieuwe attractie is geïnspireerd op het tijdelijke “spookhuis” The Clinic dat vorig jaar tijdens Halloween veel stof deed opwaaien.

Klik hier voor meer info over Walibi Holland >>

Toverland

Pretparken in Nederland Toverland

Toverland in het Limburgse Sevenum is een van de jongste pretparken in Nederland. Het opende in 2001 als een overdekte pretpark. Inmiddels is het uitgebreid met een tweede hal en een buitengedeelte.  Het park behoort nu het tot de middelgrote pretparken en weldra tot de grotere.

Toverland richt zich vooral op gezinnen met kinderen. Hoewel de thrill-factor van de attracties vooral op die doelgroep is afgestemd bezit het park een van de beste houten achtbanen van Europa. Alle attracties in Toverland zijn erg mooi gethematiseerd, waardoor het tot een van de mooiste pretparken in Nederland behoord.

Voor 2018 staat een grote uitbreiding gepland. Een nieuw themagebied met nieuwe attracties moet het park weer wat dichter bij de grote parken brengen. Van het nieuwe gedeelte is momenteel alleen bekend dat het een spectaculaire nieuwe achtbaan zal bevatten.

Duinrell

Pretparken in Nederland Duinrell Wild Wings

Duinrell is een van de oudste pretparken in Nederland en het grootste pretpark in de Randstad. Aanvankelijk was het een park met voornamelijk zelf-doe-attracties. In de loop der jaren zijn daar ook achtbanen en dergelijke bijgekomen. Naast het pretpark heeft Duinrell ook een camping en een hostel.

Net als Toverland richt ook Duinrell zich op gezinnen met kinderen, doch ook aan de thrillseekers is gedacht. Naast de spectaculaire achtbaan Falcon bezit Duinrell een voor Nederland unieke thrill ride, Wild Wings. Gezeten in een stoeltje in de vorm van een vliegtuigje kun je op een hoogte van 22 meter zelf de vleugels bedienen en zo oneindig veel midrolls maken. Mocht het je te wild worden dan kun je het vliegtuigje ook rustig laten “vliegen”.

Voor dit seizoen wordt het subtropisch zwemparadijs Tikibad uitgebreid met een spectaculaire 163 meter lange driedubbele cone-glijbaan. Vanaf een hoogte van bijna 20 meter glijden de bezoekers, gezeten in een tweepersoonsband, drie grote trechters in. De opening staat gepland voor mei 2017.

Heb je al zin om naar een pretpark te gaan? Dan hebben wij goedkope toegangskaarten voor je! Alvast veel plezier 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.