De Wild Mouse-achtbaan Holly’s Wilde Autofahrt draait voortaan zijn rondjes in het Duitse pretpark Eifelpark. Tot eind vorig jaar stond deze nog in Holiday Park waar hij 7 seizoenen operationeel is geweest.

Holly’s Wilde Autofahrt

Holly’s Wilde Autofahrt werd gebouwd door de firma Maurer Rides. Het hoogste punt is 15 meter en hij haalt een maximale snelheid van 45 kilometer per uur. De Wild Mouse-achtbaan stond van 2010 tot en met 2016 in het Holiday Park, een Duits pretpark dat eind 2010 werd overgenomen door het Belgische Studio 100. Zie ook het uitgebreide artikel over de geschiedenis van Holiday Park.

In Holiday Park had Holly’s Wilde Autofahrt een verkeersthema en zagen de wagentjes eruit als autootjes.

Holly's Wilde Autofahrt Holiday Park Haßloch

Geschiedenis van de achtbaan

Holly’s Wilde Autofahrt opende in 1998 in het Engelse pretpark Dreamland onder de naam Wild Mouse. In 2005 verhuisde hij naar het Schotse Loudoun Castle waar hij werd omgedoopt tot Rat. In 2010 verhuisde de achtbaan naar Holiday Park waar hij vanaf augustus operationeel was.

Overigens sloot Loudoun Castle niet lang daarna de deuren. Loudoun Castle was eigendom van de familie Bemboom, bekend van Attractiepark Slagharen, dat ook Dreamland enige tijd in bezit had.

Eifelpark

Eifelpark is een combinatie van een attractiepark en een wildpark en is gelegen in de Duitse Eifel. Het park opende in 1964 onder de naam Hochwildpark Eifel, dat in 2004 werd veranderd in Eifelpark. In 2012 ging het park failliet en werd in 2013 verkocht. Met een nieuwe eigenaar, en enkele nieuwe attracties, heropende het in 2014.

In Eifelpark zal Holly’s Wilde Autofahrt vanaf dit seizoen aan zijn vierde leven beginnen onder de nieuwe naam Käpt’n Jack’s Wilde Maus. De rails die in Holiday Park fel oranje was is inmiddels rood gespoten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.