De poppenshow uit het in in 2007 failliet verklaarde pretpark Het Land van Ooit krijgt een tweede leven. In het in aanbouw zijnde Attractiepark Rotterdam krijgen zij een nieuw thuis in het poppentheater. In Het Land van Ooit heette de poppenshow Oram Doram Doridam en werd verteld door Herman van Veen.

De poppenshow uit het Land van Ooit in het poppentheater in Attractiepark Rotterdam

De poppenshow in Attractiepark Rotterdam

De poppen zijn voorzien van nieuwe kleding en ook het decor is geheel nieuw. Een naam van de nieuwe poppenshow is nog niet bekend, maar wel het verhaal. In een 17 minuten durende voorstelling maakt het publiek kennis met een boerenzoon die wordt uitgehuwelijkt aan de dochter van de koning.

Omdat het in de tijd waarin het verhaal speelt zeer ongebruikelijk was dat een boerenzoon met iemand van de koninklijke familie trouwt bemoeien de ministers zich ermee. Zij laten de jongen een test doen om te bewijzen dat hij slim genoeg is. Dit alles doorspekt met komische elementen.

De poppenshow uit het Land van Ooit in het poppentheater in Attractiepark Rotterdam

Het Land van Ooit

Het Land van Ooit was een themapark voor kinderen dat in 1999 opende in het Brabantse Drunen. In het land van ooit waren de kinderen de baas en moesten de ouders hun kinderen gehoorzamen. Het park had als thema de middeleeuwen, compleet met ridders, graven en gravinnen.

Doch hoe mooi ook bedacht, het park had al gauw te kampen met financiële problemen. Telkens werd een naderend faillissement afgewend, totdat het op 21 november 2007 alsnog werd uitgesproken. In maart 2008 vond de executieverkoop van alle roerende goederen plaats. Het terrein van Het Land van Ooit heeft jarenlang braak gelegen en de overgebleven attracties stonden te verkommeren. Uiteindelijk werden de laatste restanten, op het kasteel en het leger van Napoleon na, opgeruimd en het terrein opengesteld voor publiek.

De poppenshow uit het Land van Ooit in het poppentheater in Attractiepark Rotterdam

Attractiepark Rotterdam

Attractiepark Rotterdam is een in aanbouw zijnd pretpark van Hennie van der Most. Het wordt gebouwd op het terrein van de voormalige AVR-verbrandingsoven in Rotterdam Zuid en zal naar verwachting medio 2018 open gaan. Naast het poppentheater komen er ook spectaculaire attracties voor jong en oud.

De topattractie wordt de thrillride Evolution, maar er komt ook een Schwarzkopf klassieker naar Attractiepark Rotterdam. Van der Most heeft namelijk een originele Schwarzkopf Shuttle Loop op de kop weten te tikken. Een soortgelijk achtbaan, Psyké Underground, staat nog in Walibi Belgium, doch deze is voorzien van een andere trein en lanceersysteem. Bovendien is de Psyké Underground geheel overdekt. Hopelijk behoud de Shuttle Loop in Rotterdam wel de originele vliegwiellancering.

Leave a Reply

Your email address will not be published.