Attractie- en vakantiepark Slagharen gaat eind dit jaar 60 oude vakantiehuisjes afbreken. Het lig voor de hand dat het vrijgekomen terrein aan het attractiepark wordt toegevoegd. Ook komt er dan ruimte vrij voor een nieuwe ingang…

Eerdere plannen afbraak vakantiehuisjes

De plannen lagen er al langer om de oude vakantiehuisjes achter het reuzenrad af te breken en dit deel bij het attractiepark te voegen. Reeds toen het park nog van de familie Bemboom was bestonden er plannen om hier een lanceerachtbaan te bouwen. Een lanceerachtbaan zal er volgend jaar zijn, de Gold Rush, maar dan op de plaats van de Thunder Loop.

vakantiehuisjes-slagharen

Nieuwe ingang attractiepark en vakantiepark

Reeds eerder berichtte ik over de plannen voor een nieuwe ingang. Deze moet de bezoekersstromen van vakantiepark en attractiepark voortaan scheiden. Beide gedeeltes krijgen een aparte ingang zodat automobilisten niet meer via het attractiepark naar de vakantiehuisjes hoeven te rijden.

Deze nieuwe ingang is in samenhang met de sloop van de vakantiehuisjes zeer interessant. Door de sloop kan er een bredere ingang dichter op de Zwarte Dijk, de weg waaraan Attractiepark Slagharen zich bevindt, worden gebouwd. Dat betekend dat de bezoekers niet meer eerst half het park in hoeven te lopen voor ze bij de kassa’s zijn. Hiermee wordt tevens nieuwe ruimte in het park gecreëerd.

Uitbreiding attractiepark

Toen ik eind 2004 het oude Ponypark Slagharen uit mijn jeugd nabouwde met het toen pas uitgekomen simulatiespel RollerCoaster Tycoon 3 vroeg ik mijzelf opeens af: “Wat zou ik veranderen als ik de eigenaar was van Slagharen?” Eén van de eerste dingen die in me op kwam was het slopen van de oude vakantiehuisjes achter het reuzenrad.

Deze staan geïsoleerd van de andere vakantiehuisjes en ook ik wilde de beide verkeersstromen scheiden. Vervolgens kreeg ik het idee om de Main Street om te thematiseren naar een Mexicaans thema. Eigenlijk is het nu al een mix van het Amerikaanse Wilde Westen en Mexico. Ik wilde een meer duidelijke scheiding maken en een apart Wild West en Mexicaans themagebied.

Main Street Slagharen

Op het vrijgekomen terrein moesten dan, jawel, een nieuwe ingang komen en een nieuw Mexicaans themagebied dat aansluit op Main Street, dat dan natuurlijk Calle Principal zou worden. In dit nieuwe gebied had ik dan een nieuwe achtbaan voorzien die over de Mexicaanse huisjes heen kronkelt.

Eventueel kon aan de kant van de zwarte Dijk nog een Mexicaans themahotel worden gebouwd, ter vervanging van de gesloopte vakantiehuisjes, die meteen het zicht vanuit het park op de weg blokkeerde.

U ziet, de huidige plannen komen aardig in de buurt van wat ik twaalf jaar geleden uitdacht. Ik ben benieuwd wat het uiteindelijke resultaat zal zijn wanneer alles is gerealiseerd.

Update 2 maart 2017

Het ziet er naar uit dat de vakantiehuisjes nog een jaar langer mee mogen. In een persconferentie op 2 maart 2017 gaf Wouter Dekkers aan dat de vakantiehuisjes pas aan het eind van dit seizoen gesloopt zullen worden. Exclusief aan Pretparknostalgie.nl vertelde hij dat wanneer dit gebied wordt aangepakt er ook werk zal worden gemaakt van een tweede monorailstation. Dit nieuwe station zal aan de Main Street komen.

Waarschijnlijk zal ook dan de vorig jaar reeds aangekondigde nieuwe ingang worden gerealiseerd. Op 2 maart 2017 constateerde ik dat de ingang nog precies hetzelfde is als vorig jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.