Er gaat een gerucht rond dat Phantasialand de klassieke darkride Geister Rikscha aan het eind van het seizoen afbreekt. Daarmee zou de hand van Richard Schmidt, de man die Phantasialand ooit bedacht en gestalte gaf, definitief uit het Duitse pretpark zijn verdwenen.

Geschiedenis Geister Rikscha

De Geister Rikscha opende op 5 juni 1981 als onderdeel van het nieuwe themagebied Chinatown. Om ruimte te sparen had men de darkride ondergronds gebouwd hetgeen destijds uniek was. Het transportsysteem is een zogenaamde “endless chain system” en werd gebouwd door Anton Schwarzkopf.

Over een traject van 250 meter bewegen de riksja’s langzaam langs spookachtige scenes uit Chinese sagen. De animatronics werden door Phantasialand zelf gebouwd. In de loop der jaren werden een aantal scenes vervangen. Een reeds lang verdwenen scene die veel mensen zich nog herinneren is de HAHUHAA-geest.

In deze klassieke Geister Rikscha-scene zat een geest die een kapotte riksja voorttrok vast in de sneeuw. Daarbij slaakte hij de door de bezoekers vaak gelimiteerde kreet HAHUHAA.

Het einde van de Geister Rikscha?

Mocht het gerucht kloppen, en daar ziet het wel naar uit, dan komt na 36 jaar een eind aan de laatste Phantasialand-klassieker. De vraag is wat er met de ondergrondse ruimte gaat gebeuren. Gezien de beperkte mogelijkheden leent het zich eigenlijk alleen maar voor een andere darkride.

Ook het station van de nabijgelegen achtbaan Colorado Adventure ligt ietwat rommelig tegen het stationsgebouw van de Geister Rikscha aan. Wanneer dit gebied aangepakt gaat worden zal hiervoor ongetwijfeld een betere oplossing komen en zullen beide themagebieden beter van elkaar gescheiden worden.

Scene uit de Geister Rikscha in Phantasialand

Ook staat er nog een deel van de hal waarin ooit de Silbermine zat, die andere verloren darkride. Deze zal zeker deel gaan uitmaken van het nieuwe bouwproject. Over wat er komt kunnen we alleen maar speculeren. De afgelopen jaren heeft Phantasialand voornamelijk nieuwe achtbanen gebouwd. Wat mij betreft is het wel weer eens tijd voor een nieuwe darkride.

Wie nog een afscheidsritje met de Geister Rikscha wil maken kan dat tot het eind van het zomerseizoen doen. Misschien nog tot het einde van het winterseizoen, maar dit zou ik niet afwachten. Goedkope toegangskaarten kun je hier bestellen.

Wat zijn jouw herinneringen aan de Geister Rikscha, en zou je deze darkride missen? Laat het me weten in het commentaarveld hieronder!

Leave a Reply

Your email address will not be published.