Naar een Pretpark in de Coronatijd

Ik trap een open deur open als ik zeg dat we in een bizarre tijd leven. Toch moeten we doorgaan met genieten van het leven en op z'n tijd naar een pretpark. Door de coronamaatregelen is een pretparkbezoek echter wel veranderd.

Hieronder zet ik op een rij wat er komt kijken bij een pretparkbezoek in coronatijd.

Maatregelen in pretparken tegen het coronavirus

 • Uiteraard ga je niet naar een pretpark wanneer je de symptomen van corona hebt, te weten neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en/of verhoging (tot 38ºC).
 • De pretparken mogen nog maar een beperkt aantal bezoekers binnenlaten ten opzichte van de normale capaciteit. Dit om de 1,5 meter afstand tussen de bezoekers te kunnen waarborgen. Daarom kun je alleen nog online je tickets kopen en niet meer aan de kassa.
  NB: Onderaan deze pagina zie je actuele aanbiedingen van pretparken.
 • Ook binnen het park geldt anderhalve meter afstand houden, tenzij je een gemeenschappelijk huishouden vormt. Met andere woorden, wanneer je in hetzelfde huis woont hoef je geen anderhalve meter afstand te houden.
 • In de parken staan op verschillende locaties punten waar je je handen kunt ontsmetten.
 • In het park kun je alleen contactloos betalen, met je pinpas of creditcard. Er wordt geen contant geld geaccepteerd.
 • Het gebruik van mondkapjes is toegestaan maar NIET verplicht.
 • De wachtrijen van de attracties zijn voorzien van lijnen waar achter moet blijven staan wanneer er iemand voor je staat te wachten. Leden van een gezin (gemeenschappelijke huishouding) mogen samen achter één lijn gaan staan.
 • Doordat de bezoekers in de attracties verder uit elkaar zitten is de capaciteit van de attracties een stuk minder dan normaal. Om hele lange wachttijden te voorkomen hanteren sommige parken een systeem waarbij je een rit in de attractie reserveert. Je meldt je dan op het gereserveerde tijdstip en hoeft niet te wachten.
 • Sommige parken hanteren vaste looproutes, of geven met pijlen aan dat je rechts moet houden op de paden.

Je ziet, een bezoekje aan een pretpark tijdens de coronacrisis is flink veranderd. Maar het heeft ook zo z'n voordelen. Denk maar aan de geringe drukte in het park nu. En door slimme systemen zoals een rit in de achtbaan reserveren hoef je ook niet meer lang in de rij te staan.

Hieronder een overzicht van pretparkaanbiedingen. Je kunt met korting online de tickets bestellen, dus helemaal coronaproof, door op de banner te klikken.

Veel plezier tijdens je pretparkbezoek!

Overnacht in één onze comfortabele vakantieverblijven en ontvang gratis Plopsaland De Panne tickets voor het volledige gezin.
Overnacht in één onze comfortabele vakantieverblijven en ontvang gratis Bellewaerde tickets voor het volledige gezin.